Katı izolatörlü Orta Gerilim kesici bir ürün olan Premset’in lansmanı Scneider Electric Manisa Fabrikasında yapıldı. Dünyada sadece Manisa’da üretilen ürün piyasadaki hava ve gaz izolatörlü benzerlerinden katı izolatörlü olması sebebiyle ayrılıyor.
Schneider Electric Manisa Direktörü Kemal Sanbay, “Scneider Manisa Fabrikası olarak Premset’i üretiyoruz. Scneider Manisa Fabrikası olarak şuan yüzde 70 ürünümüzü ihraç ediyoruz, yüzde 30’da Türkiye pazarına hitap ediyoruz. Türkiye’deki müteahhitlerimizin yurt dışına sattıkları ürünleri de bunun içine koyarsak yaklaşık yüzde 90 ürünümüzü ihraç ediyoruz. Scneider Manisa Fabrikası olarak 2025 senesinde 250 milyon Euro satış bandında bir hedefimiz var. İnşallah o hedefimize yönelik de Premset ürünümüz bize destek verecektir” dedi.
Bir gazetecinin “Neden Premset ürününün tercih edilmesi gerektiğini” yönündeki soruyu da cevaplandıran Sanbay şunları söyledi:
“Hapse girmek istemiyorsanız eğer Premset ürününü ben her bir fabrikaya tavsiye ediyorum. SSI dediğimiz katı izole bir ürünümüzdür. Katı izole ürün tamamen topraklı bir ürün. Yarın bir gün bakım, onarım gibi işlerde her ne kadar az bakım gerektirse de bakım esnasında tamamen topraklı gövde olması sebebiyle hiçbir şekilde elektrik çarpmalarına maruz kalmayacaksınız. Bu bir inovasyondur. Bizim Schneider olarak hedefimiz 20 yılda bir inovasyon çıkarmaktır. Bu ürünlerimizde bir tanesi de Premset ürünümüzdür. Diğerleri ya hava izolelidir ya gaz izolelidir. Katı izoleli sistem olarak tek ürün Premset ürünü olarak piyasaya çıkacağız.”
Sadece Manisa’da üretilecek
Ürünün gelen talep üzerine sadece Manisa’da üretileceğini kaydeden Sanbay, “Ürünün kesicisini 3 sene önce Türkiye’de üretmeye başladık. Bu sene de ekipman olarak komplesini devralacağız ve Türkiye’deki dünyadaki Schneider Electric Fabrikaları arasında bir tek bizim fabrikamızda kesici üretilecek. Başka hiçbir yerde üretilmeyecek. Yegane bir fabrika konumuna geçmiş olacağız. Geçmiş yıllarda uzun bir Ar-Ge çalışması sonucunda 2012 senesinde endüstriyelleşme şansına sahip olduk ve ilk satışlarımız o tarihlerde başladı. Dünyadaki ihtiyaçlara cevap verebilmek adına Manisa Fabrikasında ürünün yapılmaya başlanması konusunda üs yönetimden talep geldi ve bizler de bu talebe cevap verebileceğiz. Bu üründen ileride inşallah binlerce satıyor hale geleceğiz.” şeklinde konuştu.
Cironun yüzde 5’i Ar-Ge’ye
Cirolarının yüzde 5’lik bir kısmını Ar-Ge’ye ayırdıklarını kaydeden Sanbay, Ar-Ge için sektördeki diğer firmalara göre yüzde 2’lik daha fazla bir pay ayırdıklarını da açıkladı. Ürünlerin endüstriyel ömürlerinin 20 yıl olduğunu dile getiren Sanbay, Premset’in ömrünü 30-40 yıllık bir banda uzatmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Premset Sorumlusu Tolga Kayansayar ise ürünün üretim aşamalarını anlatarak ürün hakkında şu bilgiyi verdi:
“Evlerde bildiğimiz sigortalar 220-240 voltluk sigortalar vardır. Bir kaçak akım olduğunda atar sigorta onu indiririz tekrar. Bu aslında bir mikro kesicidir 220-240 voltta çalışan. Bizim ürünlerimiz orta gerilim kesici ürünler. Evlerde kullanılanların daha akıllısı, daha endüstriyeli ve 36 kilovat, 50 kilovat yani 50 bin, 36 bin volt mertebeli. Premset ürünümüz 17,5 kilovat yani 17 bin 500 volt bir kesici hücresi. Ölçme de yapabiliyor. Bir sürü endüstriyel fonksiyon ilave edilmiş ama çok basit anlamda evlerdeki sigortaların işlevini gören istendiğinde elektriği güvenli bir şekilde kesmeye yarayan bir endüstriyel cihaz.”
Kaynak: iha