Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı haftaya dolar 27,47 TL'den, euro ise 29,03 TL'den güne başladı. Bu hafta enflasyon rakamlarının yanı sıra Türkiye ve dünya genelinde açıklanacak imalat verileri takip edilecek.

Standart&Poors, Türkiye'nin yatırım yapılabilir notunu "B" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çıkardı. Kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) net döviz rezervlerinin güçlenmesi halinde görünümü pozitife çevirebileceğini işaret ederken “2023 yılında daha temkinli de olsa faiz artışlarının devamını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kısa vadeli dış borçta yeni rekor! Kısa vadeli dış borçta yeni rekor!

Piyasalarda gözler yarın açıklanacak enflasyon rakamlarına yöneldi. Gerçekleştirilen anketlerde beklentiler aylık yüzde 5, yıllık ise yüzde 61,7 dolayında şekillendi. Öncü gösterge niteliğindeki İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı Perakende fiyatlar dün açıklandı. Rakamlara göre, İstanbul'da perakende fiyatlar Eylül'de bir önceki aya göre yüzde 5,46 arttı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla açıldı. Yasama faaliyetleri ve gündem konuları piyasanın takibinde olacak. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, mecliste sunum gerçekleştirecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Londra'da yatırımcılarla görüşmelerde bulunacak.

Küresel piyasalar ise ABD'de hükümetin son anda kapatılmaktan kurtulmasıyla rahat nefes aldı. Risk eğilimi arttı. ABD Kongresi hükümetin kapanmasını önleyen kararı meclisten geçirdi. ABD Başkanı Biden ise Cumartesi gecesi son anda yasayı imzaladı. 

Editör: Ali Gözen