Dün hızlı yükselen dolar kuru ve önceki günkü kayıplarını telafi eden ons altının etkisiyle 131,8 lira ile tarihi zirvesine çıkan gram altın, bugün saat 10.25 itibarıyla 130,9 liradan işlem görüyor. Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 213 lira, Cumhuriyet altını 871 liradan satılıyor.
Altının onsu ise dünkü yüzde 1,2'lik artışın ardından bugün sınırlı da olsa düşüş kaydetti ve şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 1.325 dolardan alıcı buluyor.
Finans Analisti İslam Memiş, risk iştahının artması ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri aralık ayında artıracağı beklentilerinin güçlenmesinin altın ons fiyatının değer kaybetmesine neden olduğunu belirterek, "Uluslararası piyasalarda 1.310 dolar seviyesine kadar gerileyen altının ons fiyatında tepki alımları gelse de düşüş trendinin önümüzdeki haftalarda devam etmesini bekliyoruz." dedi.

Dün, dolar kurundan destek alan altının gram fiyatının tarihi yüksek seviyesini test ettiğini aktaran Memiş, şunları kaydetti:
"Biz vatandaşlarımıza ve yatırımcılarımıza 'çuval dolusu para kazanacağınızı bilseniz bile kesinlikle altın ve dövizlerinizi satın TL'ye geçin' uyarılarında bulunmuştuk. Çünkü zaman para kazanma zamanı değil 'milli beraberlik için ekonomiye destek verme zamanıdır' düşüncesindeyiz. Bu hafta tüm yurtta vatandaşlar ellerinde bulundurmuş oldukları döviz ve altınlarını satarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) karşısında destan yazdığı gibi parayı değil vatanını tercih ettiğini de bir kez daha ispatlamış oldu. Özellikle belirtmek isteriz ki bugün parasıyla milli bir duruş sergileyen yatırımcılarımız ve vatandaşlarımız satmış oldukları dolar ve altınlarını zarar etmeden yerine koyacaktır. Teknik olarak dolar 2,88 ve altın 121 lira seviyelerine kadar tekrar gerileyecektir. Kazanan yine Türkiye ve Türk halkı olacaktır."
Editör: TE Bilişim