Haber: Diyar Aslan
Manisa’nın Salihli ilçesinde büyükbaş sığır yetiştiriciliği yapan genç girişimci Delil Ekin, Brezilya’dan ithal edilmesi beklenen ‘Angus’ cinsi sığırların, hayvan hakları savunucularının yaptığı protesto gösterilerinden dolayı aylardır gelmediğini söyledi.
BREZİLYA’DAKİ PROTESTOLAR HAYVAN SEVKİYATINI DURDURDU
İthal hayvanlardan daha fazla verim aldıklarını bildiren Ekin, “Manisa’nın Salihli ilçesinde 3 senedir büyükbaş hayvan besiciliği yapıyorum. Türkiye’de mevcut bulunan cins hayvanlardan çok fazla verim alamadığımız için Güney Amerika ülkelerinden getirilen ‘angus’ cinsi hayvanları almak için Et ve Süt Kurumu aracılığıyla başvurduk. Verimin fazla olduğu hayvanlardan çokça memnun kaldık. Ne yazık ki bu senede başvuru yapmamıza rağmen Ocak ayında elimize ulaşması gereken hayvanlar, Brezilya’daki hayvanseverlerin eylemleri yüzünden Türkiye’ye getirilemiyor. İçlerinde hayvan bulunan çok sayıda gemi limanda bekletiliyor. Kendilerine hayvansever diyen bu kişiler, hayvanların aylardır gemilerde mahsur kalıp telef olmasına neden oluyorlar” ifadelerini kullandı.
“FAKIBABA ÇİFTÇİYE DESTEK OLMALIDIR”
Bakan Fakıbaba’dan çiftçiye yönelik destek beklediklerini söyleyen Ekin, “Bu hayvanların ülkemize gelişi hayvancılığı olumlu yönde etkilemektedir. Bizim, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'dan talebimiz, bu işe bir çare bulması ve bu noktada çiftçiye destek olmasıdır. Biz, ülkemizde bitmeye yüz tutmuş hayvancılığı canlandırmak için gece gündüz çalışan çiftçiler olarak sesimizin duyulmasını istiyoruz. Taleplerimize yanıt alabilmek adına ilgili kurumlara müracaat etmemiz gerekiyorsa, müracaat etmeye hazırız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim