Türkiye 15 Temmuz tarihinde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletin sağlam duruşuyla kalkışma engellendi ve Türkiye uçurumun eşiğinden kurtarıldı. Bu tarihten itibaren FETÖ'ye dönük operasyonlar peş peşe yapılmaya başlandı.

DEV 'HİMMET' OPERASYONU

Bu operasyonlar çerçevesinde FETÖ'ye "himmet" adı altında finansal destek sağladıkları iddiasıyla bazı işadamlarının da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik soruşturmalar başladı. Bu soruşturmalar devam ederken, sahipleri ya da yöneticileri gözaltına alınıp tutuklanan bazı şirketler ilgili mahkemelerin kararı doğrultusunda TMSF'ye (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) devredildi. Fon'a ilk devredilen şirket Kayseri merkezli Boydak Holding oldu. Koza İpek Holding, Gaziantep merkezli Naksan Holding ve Dumankaya ailesine bağlı şirketler başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda şirket TMSF'ye devredildi.

200'E ULAŞTI

26 Eylül 2016 itibarıyla TMSF'ye devredilen şirket sayısı 200'e ulaştı. Fon, bünyesindeki şirket sayısıyla Koç ve Sabancı gibi Türkiye'nin dev holdinglerini geride bıraktı. TMSF, devredilen şirketlerden faaliyette olan ve bilançosu iyi şirketleri satmayı, faaliyette olmayan ya da bilançosu kötü olan şirketleri ise tasfiye etmeyi planlıyor. Bu yöndeki çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

BOYDAK'IN İSTİKBAL'İNE ZORLU TALİP OLDU

Para Dergisi'nin haberine göre birçok şirkete şimdiden talipliler varmış. Boydak Holding'in en önemli markası İstikbal Mobilya için Vestel, Taç, Linens gibi markaların sahibi Zorlu Holding teklif vermeye hazırlanıyormuş. Zorlu, İstikbal'i alır ise Taç ve Linens mağazalarıyla sinerji oluşturacak.

SANKO NAKSAN'A TALİP

Kulislerdeki bilgi bununla sınırlı değil. Gaziantep merkezli Naksan Holding'in amiral gemisi Naksan Plastik için Abdülkadir Konukoğlu'nun Sanko'su ciddi hazırlık içinde. Sera naylonu, çöp poşet naylonu, ambalaj filmleri gibi birçok alanda lider konumda bulunuyor. Bu şirket içinse yine aynı sektörde şirketleri bulunan büyük gruplar ilgileniyor. Sanko Holding ciddi olarak hazırlık yapıyor.

KOZA İPEK'E METRO GRUBU

Koza İpek Holding için ise Metro Holding'in sahibi Galip Öztürk'ün ilgilendiği kamuoyuna yansımıştı. Henüz ihale tarihleri, koşulları netleşmedi. TMSF, hazırlıklarını bitirdikten sonra ilan edecek.
Editör: TE Bilişim