Bosch Grubu'nun termoteknik iş kolunda faaliyet gösteren şirketi Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Sanayi Ticaret A.Ş., Manisa Kurumlar Vergisi Rekortmeni oldu. Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı'nın açıkladığı 2015 yılı Gelir ve Kurumlar Vergisi bilgilerine göre, Bosch Termoteknik Isıtma ve Klima Sanayi Ticaret A.Ş., hesaplanan 35.595.301,38 TL tutarla Manisa vergi rekortmenliğinde liderlik koltuğuna yerleşti.
Manisa Fabrikası, Bosch Grubu'nun üretim, ihracat ve Ar-Ge üssü…
Bosch Termoteknik Manisa Fabrikası, üretim, Ar-Ge ve ihracat açısından termoteknik iş kolunda dünya çapında öne çıkan tesisler arasında yer alıyor. Geçen yıl 5.555.555'inci kombiyi üreterek önemli bir kilometre taşını daha geride bırakan Bosch Termoteknik, dünyanın en fazla kombi üreten tesisleri arasında ön sıralarda bulunuyor. Duvar tipi kombilerde 24 cihaz ailesi için 800'den fazla tipte üretim gerçekleştirilen Manisa Fabrikasında kombinin yanı sıra ısı pompası ve çeşitli komponentler de üretiliyor.
Aynı zamanda iklimlendirme sektöründe 'İhracat lideri' unvanını da elinde bulunduran Bosch Termoteknik, 2015 yılında, Manisa'da bulunan fabrikasından Avrupa, Kafkaslar, Ortadoğu, Körfez Bölgesi, Latin Amerika ve Uzak Doğu'daki toplam 34 ülkeye 256 milyon avro ihracat yaptı. Şirketin sorumluluk alanında Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu ve Kafkasya bölgesindeki 17 ülke de bulunuyor.
Bosch Termoteknik Manisa Fabrikası da yüksek üretim potansiyelinin yanı sıra ürün tasarımı ve Ar-Ge'si ile dünyadaki tesisler arasında ön plana çıkıyor. 80'den fazla mühendis ve teknisyenden oluşan bir ekibin çalıştığı Manisa Ar-Ge Merkezi'nde son üç yılda 14,3 milyon avroluk Ar-Ge harcaması yapıldı. Merkeze önümüzdeki iki yılda, 10 milyon avro daha yatırım yapılması hedefleniyor.
Termoteknoloji sektöründe patent sayısında Avrupa'da lider konumda bulunan Bosch Grubu'na, Manisa Ar-Ge bölümü, 21 patent başvurusu ve 2 faydalı model ile katkıda bulundu.
Editör: TE Bilişim