Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Özel Tüketim Vergisindeki (ÖTV) değişimlerin otomobil satışını etkilemeyeceğini belirterek, "Geçen sene otomobil satışımız bir milyon 359 bin adetti. Biliyorsunuz otomobil üretiminde Türkiye dünyada önemli bir yere sahip. Bu sene otomobil satışının bir milyon 450 bin civarında olmasını bekliyoruz." dedi.

Bakan Özlü, Konuralp Mahallesi'nde düzenlenen "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" projesi açılışına katılarak, Prusias ad Hypium antik kentinde incelemelerde bulundu.Burada kendisine kaftan giydirilen Bakan Özlü, eko-turizm alanında faaliyet gösteren bir restoranı ziyaret etti.Daha sonra kentteki bir otelin açılışını gerçekleştiren Özlü, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ÖTV'deki değişimlerin Türkiye'deki otomobil satışlarına etkisini sorması üzerine Özlü, şu yanıtı verdi:
"Hayır etkilemeyecek çünkü geçen sene otomobil satışımız bir milyon 359 bin adetti. Biliyorsunuz otomobil üretiminde Türkiye dünyada önemli bir yere sahip. Bu sene otomobil satışının bir milyon 450 bin civarında olmasını bekliyoruz. Türkiye, bu ürettiği otomobillerin yüzde 73'ünü ihraç ediyor."

Özlü, Avusturya Meclisinin, Türkiye'ye askeri teçhizat ve malzeme ihracatının engellenmesini talep eden önergeyi kabul etmesi konusunda ise "Bizim Avusturya ile çok ciddi savunma sanayi işimiz yok. Belki çok tali unsurlarda var. Bir, Türkiye'yi hiç etkilemez. İkincisi Türkiye, kendisi savunma silah sistemlerini yapabilen bir ülke, etkilemez." dedi.
Editör: TE Bilişim