Asgari ücret konusunda pazarlıklar sıkı bir şekilde devam ederken; Başbakan Yıldırım, programında olmamasına rağmen Türk-İş Başkanı ile görüşecek. Milyonlarca çalışanın gözü, kulağı asgari ücret için yapılan görüşmelerde. 2018 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı merakla bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu hafta yapacağı son toplantının ardından asgari ücretin 2018 yılında ne kadar olacağı açıklanacak.
Asgari ücret son dakika görüşmesi 
Son toplantı öncesi, Başbakan Binali Yıldırım kritik bir görüşme gerçekleştirecek.
Asgari ücretin 1.893 TL olmasını isteyen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile bir araya gelecek olan Başbakan, asgari ücret konusunu masaya yatıracak.
Başbakan Binali Yıldırım, asgari ücrete enflasyon oranında zam yapılacağını belirterek gerekli ipuçlarını vermişti.
Asgari ücret 2018'de en az 1,600 TL olacak
Yıldırım'ın bu açıklamasına göre; asgari ücret 2018 yılında en az 1,600 TL olacak.
Başbakan ile Türk-İş arasında asgari ücret görüşmesi
2018 asgari ücret için son karar komisyonda
Ancak bu konuda son söz Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda.
Asgari ücret ne kadar olur? Kim ne kadar olsun istiyor
Öte yandan; DİSK, asgari ücretin 2,300 TL olmasını istedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise asgari ücretin 2 bin TL olmasını talep ediyor.
Asgari ücret komisyonunda yüzler gülüyor
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) asgari ücret komisyonuna ilişkin, "Türk-İş'in talebi Türkiye gerçeklerine uygun bir rakam değil" dedi ve gülümseyerek bakanlığın kendi tekliflerini uygun gördüğünü söyledi. 
Asgari ücret komisyonunun üçüncü toplantısı bugün Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)'te gerçekleştirildi. Toplantıda, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, işçileri temsil eden Türk-İş heyetine Nazmi Irgat, işverenleri temsil eden TİSK heyetine ise Akansel Koç başkanlık etti. Toplantı sonrası tarafların yüzlerindeki gülümseme dikkat çekti. TİSK Genel Sekreteri Koç, "Bizim teklifimizi uygun görüyorlar" şeklinde bir ifadede bulundu.
Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ise Aralık ayının son haftasında Bakanlıkta yapılacak son komisyonla zammın belirleneceğini ifade etti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Editör: TE Bilişim