Manisa’da konut sorununu ortadan kaldıracak projelere imza atan Yunusemre Belediyesi, 5 bin 500 Konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nin ardından Gürle’de hayata geçireceği TOKİ projesi için süreç hızlandırdı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) yönetimi ile beraber, OSB çalışanlarına yönelik olarak hayata geçirilen proje ile ilgili anket çalışmaları başladı. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ve teknik ekip tarafından gerçekleştirilen anket çalışmalarında proje ile ilgili OSB çalışanları bilgilendiriliyor.
Projenin hangi aşamada olduğuna ilişkin bilgi veren Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, projeyle orta ve dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı hedeflediklerini aktardı. Kılıç Kaya açıklamasında; “Gürle OSB Kent Toplu Konut Projemizde süreç hız kazanıyor. OSB’de çalışan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak amacıyla yola çıktığımız proje kapsamında firmalarda anket çalışması yapıyoruz. Daha önce Tirsan Kardan, Schneider gibi firmalarımızda bu bilgilendirme ve anket yapmıştık. Şimdi de Vestel’de çalışan işçilerimizle biraraya geldik. Hedefimiz OSB’deki tüm firmalarla görüşebilmek... Proje hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, Yunusemre Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, OSB Kent Ofisi ve Muradiye Ek Hizmet Binası Sosyal Konutlar Müdürlüğü’ne başvurabilirler. Sağlıklı bir süreç yürütmek istiyoruz. Çalışmalarımız bittikten sonra elde ettiğimiz veriler doğrultusunda ne tür konutların yapılacağı belirlenecek” diye konuştu.

İşçiler projeden memnun
Gürle’de OSB çalışanlarına yönelik hayata geçirilecek olan proje ile ilgili memnuniyetini dile getiren işçilerden Ebru Paşalılar, “Bizlere böyle bir öncülük tanımaları çok güzel bir duygu. Yunusemre Belediyemize çok teşekkür ediyorum.” derken, Ümmü Leyla Güngör: “Projeyi ilk duyduğumda çok sevindim. Hemen başvuruda bulundum. Bizim gibi evi olmayan insanlara bu imkânı tanıdığı için Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
(SC-Y)

Editör: TE Bilişim