Geçtiğimiz yıl Fed'in faiz artıracağı beklentileri, yurt içindeki siyasi belirsizlikler ve jeopolitik risklerin artması sebebiyle 3.07'lere kadar yükselerek rekor üzerine rekor kıran Dolar/TL'nin bu yıl nasıl bir seyir izleyeceği büyük merak konusuydu. Bu sene başında ise Çin'de yaşanan yavaşlama kaynaklı, küresel büyüme ilgili endişelerin artması ise piyasaları kaos ortamına sürüklemiş, bu durum da Fed'in faiz artışları konusunda temkinli olmaya itmişti.
 
Fed'in faiz artışlarında aceleci olmayacağının anlaşılması ile Amerikan Doları'nın gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı da değer kaybetmesi Dolar/TL'de 3.00'lardan 2.79'lara kadar bir düşüşe sebep oldu. Bu süreçte yurt içinden gelen iyi verilerin de TRY için pozitif olması düşüşü destekleyen diğer sebeplerden biriydi. Ancak yaşanan düşüşün hemen ardından yurt içinde yeniden siyasi belirsizliklerin artmasıyla 3.00 üzerine hızlı bir yükselişe şahit olduk.
 
bu kadar hareketliyken piyasasındahem yurt içi hem yurt dışı gelişmeleri takip etmenin ve buna göre pozisyon almanın önemi artıyor açıkçası. Yalnızca olan biten gelişmeler ile piyasa haberlerini değil, bu gelişmelerin ileriye yönelik doları ne yönde etkileyebileceğine ilişkin analistlerin anlık şekilde yorumlarına ve genel yatırım tavsiyelerine ise canlı yayın odası üzerinden ulaşabilme imkanınız var.
 
Doların bundan sonraki kaderi Fed'in faiz kararına, TCMB'nin atacağı adımlara ve yurt içerisindeki siyasi - jeopolitik gelişmelere bağlı olmaya devam edecek. Bu yıl içerisinde en yüksek 3.06, en düşük 2.79 seviyelerini gören Dolar/TL'de yaşanacak olan yükselişlerde 3.06 seviyesinin geçilmesi ile 3.15'ler konuşulmaya başlayacak. Aşağıda ise yeniden 2.80 altına inilmesi ile 2.60'ların gündeme geldiğine tanıklık edebiliriz.
Editör: TE Bilişim