Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Manisa İl Müdürü Yavuz Kurt, SGK’nın sunmuş olduğu haklar konusunda velileri bilgilendirdi.  Ülkemizde 6 milyonun üzerinde engelli vatandaşın yaşadığını kaydeden SGK Manisa İl Müdürü Kurt, “Bizim için onların sosyal yardımlarda en üst seviyede istifade edebilmesi kadar sosyal hayatın içine entegre olabilmeleri, çalışabilir, daha onurlu bir yaşam standardına kavuşturulmaları çok önemlidir” dedi.

Kamuda ve özel sektörde engellilerin istihdam edilmesiyle ilgili yasal bir düzenlemenin bulunduğunu belirten Kurt, “50 ve üzeri çalışanı olan özel sektör ve kamu sektörü işyerlerinde, özel sektörse yüzde 3, kamu sektörüyse yüzde 4 engelli vatandaşımızın o işyerinde istidam edilmesi mecburidir. Biz SGK olarak engelli vatandaşlarımızın özel sektörde istihdam edilmesiyle ilgili de teşvikler geliştiriyoruz” diye konuştu.

Manisa’da verilen teşvikler sayesinde 547 işyerinde engelli vatandaşın istihdam edildiğini aktaran Kurt, “İstihdam edilen engelli kardeşimizin sayısı ise 1882’dir. Aylık maliyeti ise SGK’ya 700 bin lirayı aştı. Bu teşvikler sayesinde işyerlerimize engelli kardeşlerimizi istihdam etsinler bir ayda 700 bin liranın üzerinde prim teşviki sağlıyoruz. Engellilerin istihdamı zorunludur. Eğer ki kanunen istihdam etmesi gerektiği halde engelli istihdam etmediğini tespit ediyorsak bir işyerini 2 bin 296 lira cezası var.” dedi. 



 

Editör: TE Bilişim