Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Özel Deniz Disleksi Merkezi işbirliğiyle, toplumda tam olarak bilinmeyen ‘Disleksi’ hastalığına farkındalık oluşturmak amacıyla seminer düzenlendi. Atatürk Gençlik Merkezi’nde ikincisi düzenlenen seminere, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Fırat Özcan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı İdari Hizmetler Şube Müdürü Hasan Torun, Özel Deniz Disleksi Merkezi Kurum Müdürü İrfan Çiçek ve merkez yetkilileri, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı. Programın başında Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş’a Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinden dolayı Kurum Müdürü İrfan Çiçek tarafından çiçek takdim edildi. Özel Deniz Disleksi Merkezi Kurum Müdürü İrfan Çiçek, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İNSANA DOKUNAN HER YERDE
Programa katılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, Öğrendikçe bir şeylerin bertaraf edileceğini, aşılacağını belirtti.  Çölyak Hastalığı ile ilgili de son zamanlarda gerçekleştirilen etkinliklerin sayesinde vatandaşa bu hastalık ile ilgili bilgiler verildiğini dile getiren Akbaş, “İnşallah bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Manisa Büyükşehir Belediyesi insanın olduğu, insana dokunan her yerde varlığını devam ettirecektir. Disleksi hastalığı ile ilgili yapılan bu etkinliğin faydalı olmasını diliyorum. Sizlere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını getirdim” dedi. Programda, Özel Eğitim Uzmanları, Aysu Özcan, Erkut Oruç ve Eylem Bütüner Yılmaz, Disleksi Hastalığı ile ilgili bilgilendirici sunumlar gerçekleştirdi.  
HEDEF: TOPLUMSAL DUYARLILIĞI ARTTIRMAK
Deniz Disleksi Müdürü İrfan Çiçek, “Kendi öğretmenlerimize ilki İzmir’de ikincisi ise Ankara’da yapılan disleksi eğitimci seminerlerine gönderdik. Manisa‘da ise velilerimize ve öğretmenlere yönelik bu tür etkinliklere sık sık yer vererek toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim