Öğrencileri ve Manisa Fen Lisesi’ni tebrik eden Vali Güvençer, “12 yıllık uzun bir maratonun ardından 2 milyon 300 bin aday öğrencinin yarıştığı sınavda başarılı oldular. Kuşkusuz onlar ve anne babaları çok mutlu. Biz de onlar kadar mutlu ve gururluyuz. Bu oda en azından benim burada görev yaptığım 2 yılı aşkın süredir en kıymetli misafirlerinden bir grubu ağırlıyor. Burası Valilik Makam Odası. Manisa’da yaşayan 1.5 milyon insanın her türlü derdi, tasası, sorunu bir şekilde tartışılıyor ve çözülmeye çalışılıyor. Burada zaman zaman üzülüyoruz, endişeleniyoruz, yoruluyoruz. Ama bu oda dertlerin tasaların konuşulduğu bir oda değil. Aynı zamanda 1.5 milyon Manisalının geleceğe ilişkin hayallerinin de kurulduğu, kurgulandığı, temellerinin atıldığı bir oda. Bu odanın genç, dinamik, bize enerji ve ümit veren insanlara çok ihtiyacı var.” dedi. 
 Manisa’nın ve ülkemizin geleceğine dair yüksek ümidin gerekçeleri, sebepleri bu öğrencilerin olduğunu söyleyen Vali Güvençer sözlerini şöyle sürdürdü, “Ancak sınava giren bütün çocuklarımız bizim için kıymetli ve onların emekli saygıya değer. Sonuçta bu bir değerlendirme ve bir yarışma sınavıydı. İlahi takdirin çizdiği çerçevede her birimize farklı bir mecra önümüze açılıyor. Kabiliyetlerimiz çerçevesinde farklı sorumluluklar yükleniyor. Bu çocuklarımızın bilim alanında, yüksek öğretimde önlerinin açık olduğu sınavda aldıkları puanlarla ve derecelerle belli. Ama bu onlara aynı zamanda bir sorumluluk da yüklüyor. Ancak onlar da bizler de çok iyi biliyoruz ki, onlar bu başarılarını sadece ve sadece çok çalışmalarına borçlu değiller. Onlar çok çalışmalarının yanında durumlarını doğru değerlendirme, kabiliyetlerini doğru ölçme, doğru hedefler koyabilme ve çalışmalarını doğru organize edebilmenin de sonucunu aldılar. Bu gösterdikleri başarı hayattaki gerçek başarının mutlak teminatı değil belki ama çok güçlü bir işareti. Dilerim şimdi üstlendikleri bu başarının onların omuzlarına yüklediği yeni sorumluluğu da bu idrak seviyeleriyle çok rahatlıkla aşacaklar. Öncelikle yüksek eğitimlerinde sonrasında da başlayacak hayatlarında birer Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olarak, birer aile mensubu, bir anne, bir baba, ebeveynleri için birer çocuk olarak aynı zamanda birer meslek mensubu olarak da başarılı ve mutlu olacaklar. Onların başarıları hepimizi mutlu edecek, peşlerinden ülkeyi sürükleyecek.” 
Bu dönemin eğitim sisteminde sınavların yapıldığı, sonuçların alındığı ve kayıtların gerçekleştirildiği dönem olduğunu ifade eden Manisa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, “Bütün ailelerin, öğretmenlerin, bizlerin ve tabii ki öğrencilerimizin merakla beklediği hasat dönemi diyebilirim bu dönem için. Burada güzel bir vesileyle bulunuyoruz. Başta sizlerin olmak üzere, Kaymakamımızın destekleri, öğrencilerimizin kesintisiz gayretleri, ailelerin fedakarlıkları, Milli Eğitim camiamızın çalışmaları sonrasında güzel bir sonuç elde etmiş oluyoruz. Manisa Fen Lisesi üniversite sınavlarında geçen yıllarda başarılı bir okulken, bu seneki başarısı geçen yıllardaki başarısını da geçerek adeta tavan yapan bir görüntü meydana getirdi. Burada gördüğümüz son derece güzel ve genç evlatlarımız çoğu ilk 500’te olmak üzere Türkiye’de ilk 1000’in içine girmek gibi büyük bir başarı elde ettiler. 2 milyon kişinin sınava girdiği bir ortamda 8’inci, 50’nci, 80’inci olmak gerçekten takdire fazlasıyla layık bir başarı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz adına sevincimizi, kendi adımıza da memnuniyetimizi arz etmek istiyoruz.” dedi.

Y-SAY’da Türkiye 26’ncısı olan Tunahan Abalı, “Uzun ve zorlu bir maratonun ardından bu sınava girdik. Arkadaşlarım ve ben çok güzel başarılar elde ettik. Bu zorlu dönemde okulda zaman zaman yardıma ihtiyacımız oldu. Bunları her zaman öğretmenlerimiz ve idari kadromuz yanımızda olarak bizlere yardımcı oldu. Bugün burada kıvançla, mutlulukla, gururla bulunuyoruz. Bu başarıyı tabii ki okulumuza ve Manisa’mıza armağan etmek bizleri de gururlandırıyor.” Diye konuştu.  Vali Güvençer öğrencilere teşekkür belgesi ve kitap hediye etti.

Editör: TE Bilişim