Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrenci, veli ve öğretmenleri, düzenlenen Ankara gezisiyle hem sosyal hem bilimsel hem de kültürel yönden Ankara’yı tanıma fırsatı buldu. Oldukça verimli geçen gezinin ilk durağı ise Anıtkabir oldu.

Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Sosyal Etkinlikler Üst Kurulu kararıyla 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında 11-12 Kasım tarihlerinde Ankara gezisi düzenledi.

Ankara’ya yapılan ziyarette ilk olarak Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir, ardından 1. TBMM, 2. TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Atatürk Orman Çiftliği, Mehmet Akif Ersoy’un evi, Feza Gürsey Bilim Merkezi, MTA Bilim Müzesi, Sincan Harikalar Diyarı ziyaret edildi.

Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Müdürü Ali Osman Çoşkun, müdür yardımcısı Mücahit Mert, öğretmenler İshak Kurt, Melda Çoşkun, Yasemin Çelik ve Volkan Bozkaya eşliğinde 18 veli ile okulun 6, 7 ve 8. sınıflarında okuyan 66 öğrenci olmak üzere toplam 90 kişiyle yapılan Ankara gezisi oldukça verimli geçti.

Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’e olan saygılarını gösteren öğrenciler 1. Mecliste verilen kurtuluş mücadelesi ve cumhuriyetin nasıl ilan edildiğini de yerinde görme fırsatı buldu. Bilim merkezleri ve müzeleri de ziyaret ederek bilimsel çalışmalara yakından tanıklık eden öğrenciler Sincan Harikalar Diyarında da gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.
Kaynak: iha