Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine madde bağımlığı ile mücadele, uyuşturucunun zararları, kötü alışkanlıklardan korunma yolları ve stresle başa çıkma konularında seminer verildi.

Sarıgöl Toplum Sağlığı Merkezi, Anadolu İmam Hatip Lisesi 11 ve 12. sınıf öğrencilerini madde bağımlılığıyla mücadele ve etkili iletişim konusunda bilgilendirdi. Eğitim ebeleri Esin Özcan, Abide Çamlıbel ve Gonca Öz Okucular tarafından verilen seminerde öğrencilere uyuşturucunun zararları anlatıldı. Ebe Esin Özcan uyuşturucunun azının da çoğunun da zararlı olduğunu vurgulayarak, ’’Sigara, alkol alan kişiler önceleri ’bir tane ile bir şey olmaz’ diyerek başlarlar ama sonra bırakamazlar. İnsanı yavaş yavaş öldürür. İlerleyen yıllarda madde bağımlılığın etkileri ortaya çıkmaya başlar ama geç kalınır. Bu nedenle sigara, alkol ve diğer uyuşturucu maddelerden uzak durun" dedi.

Öğrencilere stresle başa çıkma konusunda bilgilendiren ebe Abide Çamlıbel ise stresin her türlü hastalıkların başlamasına neden olduğunu anlattı. Çamlıbel, ’’Stresli yaşam insan sağlığını bozmakta. İlk önce kalp hastalığına neden olur. Stresle yaşayan kişi midesinden de rahatsızlıklar yaşar. Stresi atmak için sorunlarınızı mutlaka uzman kişiye anlatın. İçinizde sorunları tutmayın’ diye konuştu.
Kaynak: iha