Manisa’nın Salihli ilçesinde okullarda görevli öğretmenlere atık pillerin önemi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Salihli Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği (TAP) işbirliğiyle ilçe genelinde okullarda görevli öğretmenlere atık pillerin önemi hakkında eğitim verildi. Eğitim programının açılışında konuşan Belediye Başkanı Zeki Kayda, atık pillerin ayrı toplanmasının çevre temizliği açısından ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Salihli Belediyesinin bu tür sosyal projelere her zaman destek olduğunu belirten Başkan Kayda, “Bu eğitimin amacı, öğrencileri rekabete teşvik ederek, evlerinde ve çevrelerinde bulunan pilleri toplayıp ailelerini ve çevrelerini bilinçlendirmektir. Her kesimin, bu projeye destek olmasını bekliyoruz” dedi.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen eğitimde, TAP Derneği Atık Pil Uzmanı Çevre Yüksek Mühendisi Hatice Yıldız, atık pillerin çevreyi kirletmeyecek şekilde toplanması ve bertaraf edilmesi konularında programa katılanları ayrıntılı olarak bilgilendirdi. Öğretmenler vasıtasıyla öğrencilerin atık pillerin geri dönüşümü hakkında bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen seminerin sonunda katılımcılara atık pil toplama kutusu hediye edildi. Eğitim Programına, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Emiştekin, Belediye Çevre Mühendisi Yeliz Mercan ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Seminer sonunda, TAP Derneği Atık Pil Uzmanı Çevre Yüksek Mühendisi Hatice Yıldız, Salihli Belediyesi’nin sağladığı işbirliği ve desteklerden dolayı Başkan Kayda’ya teşekkür ederek plaket takdim etti.
Kaynak: iha