Geçtiğimiz Ekim ayında Cumhuriyet Başsavcılığı Çok Programlı Lise Müdürü Z.A. hakkındaki cinsel taciz iddiasıyla yaptığı şikayet üzerine soruşturma başlatmıştı. 
Soruşturma sonuçlandı. Z.A. söz konusu suçlamalarla ilgili suçsuz bulundu. Kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. 
Konu ile ilgili Okul Müdürü Z.A. şu açıklamayı yaptı: "Hakkımda 26 Ekim 2018 tarihli basın yayın organlarında ‘okul müdürü öğrencisini taciz ve tehdit etti’ iddiasıyla kişisel şeref ve haysiyetimi, namusumu ihlal edici mahiyette gerçeğe aykırı iddialar yayınlamıştır. 
Çocuklarım olarak gördüğüm, kendi evlatlarımdan ayrı tutmadığım öğrencilerimin ve velilerinin hukuk dışı amaçlarla sadece kişisel çıkarları için iftira atma, karalama yapmaları beni ayrıca üzmüştür. Bugüne kadar sessiz kalmamın nedeni ise konunun adli makamlara intikal ettirilmesi, gerçekliğin tüm çıplaklığı ile çıkarılmasına yardımcı olmak arzusudur. 
Nitekim Manisa Cumhuriyet Savcılığı vermiş olduğu takipsizlik kararında haberde adı geçen öğrenci ile olay anında birlikte olduğu öğrenci arkadaşlarının alınan tanık ifadelerinde ‘Okul müdürünün öğrenciler ile ilgilendiğini ve sürekli isteklerini sorduğunu, kendilerine karşı ve mağdura karşı herhangi bir cinsel taciz ve hakarette bulunmadığını, hiçbir şekilde başka bir öğrenciden böyle bir şey duymadıklarını, mağdurun bu olaydan sonra 'Z.A.'yı attıracağım' diyerek bütün öğrencilerden imza toplamaya başladığını, mağdurun takılarını alamadığı için gururuna yediremeyip böyle bir iftirada bulunduğu” soruşturma metninde yer almıştır. 
Metinde ayrıca; ‘Her ne kadar Yukarıda anlatılan olay nedeniyle tarafların üzerine atılı suçlar nedeniyle soruşturma işlemlerine başlanılmış ise de öncelikli olarak müşteki şüpheli ve tanık beyanları birlikte değerlendirildiğinde, müşteki şüpheli Z.A.'nın mağdura yönelik çocuğun cinsel istismarı, kasten yaralama hakaret ve tehdit suçlarını istediğine yönelik mağdurun hakkında yapılan disiplin soruşturmasından kendini kurtarmaya yönelik iftira niteliğindeki beyanı dışında herhangi bir delil bulunmadığı, bu hususun mağdurun yakın arkadaşları olan ve aynı okulda öğrenim görmekte olan tanık beyanlarında doğrulandığı, özellikle mağdurum olayı gururuma yedirememesi nedeniyle iftira kastı ile hareket ettiğini belirttikleri, yine aynı okulda rehber öğretmen olarak görev yapmakta olan G.A.'nın beyanında da müşteki şüpheli Z.A.'nın mağdura yönelik herhangi bir tehdit hakaret ve darp eyleminde bulunmadığını, müşteki şüphelinin bugüne kadar herhangi bir cinsel eğilimini görmediğini beyan ettiği, ayrıca mağdurun maruz kaldığını iddia etmiş olduğu darp olayına ilişkin herhangi bir adli raporun bulunmadığı, bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde müşteki şüpheli yönünden atılı suçları işlediği hususunda iftira niteliğindeki beyan dışında hiçbir delil bulunmadığı şeklindeki gerekçe ile kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir. Gerçek dışı beyanlarla iftira atmak suretiyle şahsı mı töhmet altında bırakan kişiler için soruşturma başlatılmıştır. 
Belirtilen soruşturma neticesinde ilgili öğretmenler yanlış ve yönlendirici beyanlarından dolayı disiplin cezası uygulamasına maruz kalmışlardır. "

Editör: TE Bilişim