Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ndeki yabancı öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak, kentin kültürün tanıtmak amacıyla faaliyet gösteren Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği (MUDER), 20 ülkeden 70'e yabancı öğrenciyi piknikte bir araya getirdi.

Spil Milli Parkı'ndaki Ataalanı Mevkisi'nde düzenlenen piknikte yabancı öğrenciler bir taraftan doğanın tadını çıkarırken, bir taraftanda bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Spil Milli Parkı'nın seyir tepesinden ayaklarının altındaki Manisa manzarasının izleyen yabancı öğrenciler, birbirlerini tanıma fırsatı buldu. Pikniğe katılan öğrenciler, cirit atma gibi çeşitli oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirdi.

MUDER Başkanı Nedim Kara, derneğin amacının yabancı öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak ve Manisa'ya adaptasyon konusunda yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulmak olduğunu söyledi. Yaklaşık 3 ay önce uygulamaya geçirdikleri, 'Yabancı Değil Misafir' projesi kapsamında yabancı öğrencilere cirit, güreş, okçuluk gibi spor kurslarının yanında Türkçe kursları da verdiklerini belirten Dernek Başkanı Kara, "Projemizin isminde olduğu gibi onlar bizim misafirlerimiz. Türk geleneğinde ise misafirlerimizi iyi karşılamak bir adettir. Manisalı olarak en iyi şekilde misafirperverliğimizi gösteriyoruz. Düzenlediğimiz aktivitelerimiz ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne 56 ülkeden gelen yaklaşık 600 yabancı öğrencinin hem birbirleriyle kaynaşmasına hem de Manisa'ya iyi bir şekilde adaptasyon sağlamasına yardımcı oluyoruz" diye konuştu. Kara, ayrıca önümüzdeki aylar içerisinde, yabancı öğrenciler için 3 piknik daha düzenleyeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim