Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi 2018 yılının ilk divan toplantısını Turgutlu ilçesinde gerçekleştirdi.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yapılan toplantıya Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri, ilçe yönetimleri, MCBÜ temsilcisi ve yönetimi, kadınlar komisyonu üyeleri katıldı.

Eğitim Bir-Sen Manisa İl Divan Toplantısı Eğitim-Bir-Sen Turgutlu İlçe Temsilcisi Hasan Tanrıkulu’nun açılış konuşması ile başladı. 2018 yılının ilk divan toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Tanrıkulu, “500 binlere ulaşan üye sayısıyla ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Eğitim-Bir-Sen ailesinin bu önemli buluşmasının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmasına Kurucu Genel Başkan Merhum Mehmet Akif İnan’ı vefatının 18. yıl dönümünde rahmetle anarak başlayan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “Akif İnan, bir vakur kişilik, yazar, münevver, mütefekkir, şair ve bir sendikacı olarak bu halkın yedi güzel adam olarak nitelediği kişilerden biridir. Akif İnan, ilkelerinin izinde, İnsani değerlerin korunması noktasında her türlü aksiyonun içinde yer almıştır. Türkiye’nin, insanlığın ve milletin selameti için çalışan herkesle paydaş olmayı önemsemiştir” ifadelerini kullandı.

“Akif İnan’ın sendikası, Asım’ın neslinin inşacısıyız”

27 Aralık ve 6 Ocak tarihlerinde iki önemli şair, dava adamı ve aksiyoneri kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Öner, “Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u doğru okumalı, doğru anlamalı, bize emanet ettikleri mirası gelecek nesillere aktarmalıyız. Akif İnan’ın mücadelesini, sendikacılığını, Akif Ersoy’un dizelerinde bahsettiği Asım’ın neslini yaşatmalı ve inşa etmeliyiz. Bunu ancak bu güzide topluluk başarabilir. Bizler Akif İnan’ın sendikası, Asım’ın neslinin inşacısıyız” şeklinde konuştu

“Bilgi, değer, eylem ve hedeflerimizde ortaklaşmalıyız”

Hak ve menfaatlerdeki ortaklığın bilgide, eylemde ve hedefte de kendini göstermesi gerektiğini ifade eden Öner, “Sendikal mücadelenin mevcut durumunu birlikte ortaya koymalı, sendikal hakların geleceğini, sendikal mücadelenin gelecekteki yönü ve yöntemleri, toplu sözleşme hakkının ve uygulamaların ideal çerçevesini birlikte tartışmalıyız. Bilgi, değer, eylem ve hedeflerimizde ortaklaşmadıkça; emek mücadelesinde varacağımız nokta, olması gerekenin uzağında, beklentilerin gerisinde kalacaktır. Bu nedenle, sendikal zeminde teoriye ve pratiğe yön verenler, bilgilerini, eleştirilerini, değerlendirmelerini, gelecek öngörülerini karşılıklı paylaşmak ve ‘en iyisini yapmak ve daha doğrusuna ulaşmak’ hedefi üzerinden tartışmak sorumluluğuyla hareket etmelidir” dedi.

“Hedefimiz dokuz bin üye”

2018 yılı için Manisa’da 9 bin üye sayısına ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Öner, “Eğitim-Bir-Sen, kurulduğu günden bugüne kadar, sendikacılığa yeni bir soluk kazandırmanın gayesi ve gayreti içerinde olmuştur. Bu ülkede insana özel ne varsa hepsinin içerisinde Eğitim-Bir-Sen’in emeği, adanmışlık örneği, bir gayreti var. Bu gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mayıs 2017’de Türkiye genelinde 420 bin, ilimizde 6 bin 848 üye sayısına ulaştık. Bu başarıda emeği geçen siz değerli uç beylerimize can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. 2018 için ilimizde hedefimiz 9 bin üye sayısına ulaşmak. Bu noktada zirveden yeni ufuklara yolculuğumuzu da, ufuklara yeni yolcu çağrımızı da sürdüreceğiz. Bunun için üyelik çalışmalarına hız vermeliyiz” şeklinde konuştu.

“Manisa’da hedef 1111 yetime sahip çıkmak”

Her yıl olduğu gibi bu yılda paydaş oldukları ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi kapsamında yetimlere sahip çıkmaya devam edileceğini dile getiren Öner konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu dönemde hedefimiz Manisa genelinde 1111 yetime sahip çıkmaktır. Bunun için okullarımızda hep birlikte üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Yetimlerimizin ellerinden tutup, gözyaşlarını silmeliyiz. Çünkü yetimlere sahip çıkmak önemli bir sorumluluktur.”
Kaynak: iha