"Öğretmen, öğrenci ve veliler arasındaki iletişimin arttırılmasında psikodrama tekniklerinin uygulanması" başlıklı proje için İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapıldı. Eğitimler Umut Psikodrama Enstitüsü'ndeki 2. aşama eğitimini 2008 yılında tamamlamış olan, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi doktorlarından Uzman Doktor Aslıhan Eslek, 2. aşama eğitimini 2015 yılında tamamlamış olan Uzman Doktor Ayşe Gürkan ile 1. aşama eğitimini 2013 yılında tamamlamış olan İl Sağlık Müdürlüğü' nde görevli Psikolog Özlem Demirci tarafından verildi. Eğitime annelerden oluşan 15 öğrenci velisi katıldı. Eğitimde veliler ve öğrenciler arasındaki iletişim sorunlarının çözülmesi ve empatinin arttırılması amaçlandı. Eğitimin ailede başladığını vurgulayan Kamile Kolak, "Empati kurarak birbirini anlayan bireylerin daha mutlu, güvenli, çalışkan, huzurlu olur. Böyle ortamlar başarıyı da artıracaktır." dedi. Sınıf öğretmeni Kamile Kolak velilerdeki değişimin öğrencilere sınıf içinde olumlu yansıdığını belirtti.
Okul Müdürü Şükrü Cansever, bu tür eğitimlerin her zaman önemli olduğunu vurgulayarak, eğitimin hayat boyu devam ettiğini kaydetti. Cansever, emeği geçen herkese teşekkür etti.   
Mart ayında başlayan eğitimlere katılan velilere katılım belgeleri takdim edildi.  
Projenin uygulanmasından sonra velilerden alınan olumlu dönüşler projenin amacına ulaşıyor olduğunu gösterdi. Veliler her psikodrama seansından sonra eğitimde ele alınan konu ile ilgili kendi hayatlarında karşılaştıkları bir sorun üzerinde daha etkili davranabildiklerini, empati kurarak daha kolay çözüm üretebildiklerini belirttiler.

Editör: TE Bilişim