Çeşitli değişim programları ve Manisa CBÜ Yabancı Öğrenci Sınavı (MCBÜ YÖS) kapsamında 2016-2017 akademik yılında üniversiteye gelen uluslararası öğrenciler için, Uluslararası Öğrenci Ofisi tarafından düzenlenen oryantasyon programında öğrencilere sunumlar yapılarak, Türkiye, Manisa ve üniversite tanıtıldı.
Toplantıya (MCBÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi, MCBÜÖğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve uluslararası öğrenciler katıldı.MCBÜ tanıtım filminin izletilmesinin ardından konuşma yapan Uzman Devrim Zerengök, “Üniversitemizdeki uluslararası öğrenci sayısı her yıl artıyor. Amacımız, gerçekleştirdiğimiz bu toplantılar vasıtasıyla, öğrencilerimizin üniversitemizde kaliteli bir eğitim görmelerini sağlamak” dedi.
Uluslararası öğrenciler,toplantı sonrasındaki öğle yemeğinin ardından kendileri için hazırlanan şehir turuna katıldılar.Öğrencilere Manisa il merkezindeki tarihi ve turistik alanlar tanıtıldı. Öğrenciler; Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi, Sultan Camisi, Muradiye Camisi, Ağlayan Kaya (Niobe) ve İvaz Paşa Sofası gibi tarihi ve turistik alanları gezme ve Manisa tarihini daha yakından tanıma fırsatı buldular. Sohbet ortamında gerçekleşen programda uluslararası öğrencilerin önerilerini dinleyen Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, uluslararası öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına barınma, ulaşım, sağlık ve sosyal imkânlardan faydalanma konusunda çalışmalar yapıldığını ifade etti.Uluslararası öğrenciler de dilek ve önerilerini iletebilmeleri için toplantılar düzenlenmesinden, bu toplantılarda ilettikleri önerilerin en kısa zamanda gerçekleştirilmesinden ve üniversitenin yaptığı Yabancı Öğrenci Sınavına (MCBÜ YÖS) giren öğrenciyi ön planda tutan uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
MCBÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi yetkilileri, oryantasyon programlarının bundan sonraki süreçte de akademik takvimde duyurularak, her yıl aynı tarihlerde yapılacağını belirtti.
 

 
Editör: TE Bilişim