Manisa Celal Bayar Üniversitesinin yeni bölümler açılması ve bu bölümlere öğrenci alınmasına ilişkin talebi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.
MCBÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü, 20 öğrenciyle 2018-2019 Akademik Yılında eğitim-öğretim vermeye başlıyor. MCBÜ İlahiyat Fakültesi de Arapça Hazırlık Sınıfı olacak şekilde 80 öğrenci alarak önümüzdeki akademik yılda eğitim-öğretim vermeye başlayacak. MCBÜ Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İşletme Bölümüne 60 ve İktisat Bölümüne 40 öğrenci, MCBÜ Soma Meslek Yüksekokulunda Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümüne birinci ve ikinci öğretim olmak üzere 50’şer öğrenci, MCBÜ Kula Meslek Yüksekokulunda Mimari Restorasyon Bölümüne 30 öğrenci, MCBÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programına ise ikinci öğretim olmak üzere 50 öğrenci alınacak. Bunlarla birlikte lisansüstü eğitimde açılan Arkeoloji Bölümü, 10 öğrenci alarak eğitime başlayacak.
MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, açılan bölümler için gerekli alt yapı ve öğretim elemanı hazırlıklarını yoğun bir gayretle ve çok kısa bir sürede tamamladıklarını, istihdam odaklı düşünülerek açılan bölümlerin bu yıl ilk öğrencilerine kavuşacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim