Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Türk Hava Kurumu İlkokulu öğrencileri ‘Değerler eğitimi’ kapsamında hazırlanan ‘Bir Kalem de senden olsun’ projesi ile Ardahan’ın Damal ilçesine bağlı yaklaşık 600 nüfuslu Obrucak Köyü İlkokuluna maddi değeri küçük, manevi değeri büyük yardımda bulunacak. Öğrenciler tarafından okula getirilen kalem, kalemtıraş, silgi, boya kalemi gibi kırtasiye malzemeleri en kısa zamanda Ardahan’daki köy okuluna gönderilecek.
Hazırlanan projede öncelikle kendini köy okulundaki çocukların yerine koyduğunu anlatan Türk Hava Kurumu İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Azra Akay, “Bir kalem de senden olsun’ kampanyamıza Ardahan ilindeki köye yardım edeceğiz. Kampanyada kalem, silgi, kalemtıraş gibi yardımları topladık. Bunları Ardahan ilindeki köy ilkokuluna göndereceğiz. Yardım kampanyasını başlatırken öncelikle kendimi oradaki arkadaşlarımızın yerine koydum. Elimden geldiğince toplamaya çalıştım” dedi.
Öğrencilere değerler eğitimi kapsamında yardımlaşma duygusunu aşılamak için böyle bir proje hazırladıklarını ve köy okulundaki çocukların küçük de olsa sevinmelerine vesile olacakları için mutlu olduklarını kaydeden okulun Rehber öğretmeni Erdem Arif Yiğit şunları söyledi: “Değerler eğitimi kapsamında yardımlaşma duygusunu öğrencilerimize aşılayabilmek için ‘Bir kalem de senden olsun’ adı altında bir kampanya başlattık. Okulumuz öğrencileri, kalem, silgi, kalemtıraş ve benzeri kırtasiye malzemelerini toplayarak, Ardahan ili Damal ilçesi Obrucak Köyü İlkokuluna göndermek üzere toplamış durumdayız. Kampanyaya destek veren bütün öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Küçük de olsa Obrucak İlkokulundaki öğrencilerimizi sevindirebilirsek ne mutlu bizlere.”
Proje kapsamında toplanan kırtasiye malzemelerinin en kısa zamanda Ardahan'daki köy okuluna gönderileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim