Kula Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı Kula Gençlik Merkezi, "Merkezim Her Yerde" projesi adı altında özellikle kırsal mahallelerde yaşayan ve gençlik merkezine erişimde zorlanan çocuklarla buluşarak, çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

Kula Gençlik Merkezi’nde görevli gençlik liderleri ve gönüllüleri, ilçeye bağlı köy okullarında öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Kırsalda yaşayan çocukların moral ve motivasyonunu arttırarak, çevre bilinci kazandırmak ve çeşitli etkinliklerle dolu dolu saatler geçirmek amacıyla köy okullarını ziyaret eden gençlik merkezi görevlileri, “Merkezim Her Yerde” projesi ile gençlik merkezine uzak olan mahallelerdeki gençlerin ve öğrencilerin gençlik merkezini tanıması, etkinliklerinden yararlanmasını hedefliyor. Bu kapsamda gençlik merkezi liderleri Gökçeören Ulupınar Ortaokulu’nda öğrencilerle buluşarak, çeşitli etkinliklerle gerçekleştirdi. Kula Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Yaman, “Merkezimize gelemeyen öğrencilerimize biz gençlik merkezini götürüyoruz. İlçenin genelindeki tüm gençlere ve çocuklara ulaşmayı, onları gençlik merkezinin faaliyetlerinden haberdar etmeyi ve bu faaliyetlerden yararlanmalarını amaçlıyoruz. Her gittiğimiz yerde gençlerimiz ve çocuklarımızın, etkinliklerdeki mutluluk ve sevinçlerinin gözlerine yansımasını görmek bizleri de ayrıca şevklendirdi” dedi.

Gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili olarak konuşan okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Evrim Öztürk, öğrencilere ebru sanatının sevdirilmesi ve tanıtılması amacıyla Kula Gençlik Merkezi ile yürütülen bu etkinliklerin oldukça faydalı olduğu, öğrencilerin eğlenceli ve renkli saatler geçirdiğini ifade etti. Öztürk, bundan sonraki süreçte de bu tür faydalı ve farklı etkinliklerin desteklenip tekrar edilmesi gerektiğini vurguladı. Beden Eğitimi Öğretmeni İlker Ekin ise "Okul içerisinde gerçekleştirilen çeşitli sportif faaliyetlerimiz ve turnuvalarımız aktif bir şekilde devam ediyor. Badminton, mangala, bocce gibi diğer faaliyetler de bizim etkinliklerimize çeşitlilik ve renk kattı" diye konuştu.
Kaynak: iha