Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde esnaf ve sanatkarların uyum yeteneğinin geliştirilmesi konusunda yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği kursuna katılan 95 kursiyer belgelerini aldı.

Kırkağaç Esnaf ve Sanatkarlar Odasında düzenlenen sertifika törenine Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özçetin, Adaptesk Eğitmeni Aysel Kuşaksız Tanboğa ve kursiyerler katıldı. Özçetin ve Tanboğa’nın elinden sertifikalarını alan kursiyerler büyük mutluluk yaşadı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adaptesk Eğitmeni Aysel Kuşaksız Tanboğa, “Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın işbirliği ile yürütülen Esnaf ve Sanatkarların uyum yeteneklerinin artırılması projesi (ADAPTESK) Türkiye’deki 7 ilde bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile birlikte Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizde de uygulanmaya başlamıştı. Avrupa Birliği (AB) mali yardımı kapsamında, 8 ilde 23 bin 500 esnaf ve sanatkarın uyum yeteneğinin geliştirileceği projenin bir bölümü de ilçemizde yapıldı. Söz konusu proje kapsamında Kırkağaç Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olan esnaf ve sanatkarlarımız ile yanlarında çalışanlara yönelik eğitimler verildi. Eğitime hiçbir ücret ödemeden katılan esnaf ve sanatkarlar üyeleri ile yanlarında çalışanlar personelleri İş Sağlığı ve Güvenliği katılım belgelerini aldı. Eğitime toplam 95 üye ve çalışan katıldı" dedi.
Kaynak: iha