KENDİLERİ KÜÇÜK YÜREKLERİ BÜYÜK! 

Manisa Özel Şehzade İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencileri, Nazlı Teker, Aylin Otçuoğlu ve Zeynep Fındıkoğlu öncülüğünde, önce 7.2 ardından da 5.6 şiddetindeki depremlerle yıkılan Van için adeta seferberlik ilan etti. Harçlıklarını birleştiren 5/A sınıfı öğrencileri adına konuşan Nazlı Teker, “Kardeşlerimiz soğukla boğuşurken bizlerin rahat oturmaya yüreklerimiz elvermedi” dedi.

Manisa Özel Şehzade İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencileri, Nazlı Teker, Aylin Otçuoğlu ve Zeynep Fındıkoğlu öncülüğünde önce 7.2 ardından da 5.6 şiddetindeki depremle yıkılan Van için kolları sıvadı. Harçlıklarını toplayan öğrenciler, Van’daki depremzede öğrenciler için Başbakanlık tarafından açılan hesap aracılığıyla Van’a gönderecek. Başlattıkları yardım kampanyasına ilişkin açıklama yapan yardım kampanyasının öncülerinden Nazlı Teker, “Van’da -10’lara mahkum kalan öğrenci kardeşlerimiz o soğuklarla ayakta kalma mücadelesi verirken bizlerin burada rahat oturmaya içimiz, yüreklerimiz el vermedi” Okul tarafından da Van için başlatılan kuru gıda ve giyim yardımlarına da kayıtsız kalmadıklarını dile getiren Nazlı Teker, “Gıda ve giyim yardımlarımızın yanı sıra harçlıklarımızı da birleştirerek oradaki kardeşlerimize bir nebze olsun katkı sağlamak istedik. Biliyoruz katkımız az ama inanıyoruz ki damlaya damlaya göl olur. Bu anlayışla yola çıktık. Arkadaşlarımızla konuştuk ve böyle bir karar aldık. Bu kararımız öğretmenimiz Mümin Yavuz’a da sürpriz oldu. Dileriz başlattığımız bu kampanya Manisa genelindeki okullarda da yayılır ve Sayın Valimiz Halil İbrahim Daşöz’ün başlattığı Dev Öğrenci Projesi’deki dev kelimesi bizler için ilham oldu ve bizlere güven verdi ve “Madem bizler birer deviz o zaman bu yola koyulalım” dedik ve bu kampanyayı başlattık” dedi.

 

Minik yürekler öğretmenlerini de şaşırttı

5/A sınıfı öğrencileri, Nazlı Teker, Aylin Otçuoğlu ve Zeynep Fındıkoğlu öncülüğünde, önce 7.2 ardından da 5.6 şiddetindeki depremlerle yıkılan Van için başlattıkları kampanyanın kendisini de şaşırttığını söyleyen sınıf öğretmeni Mümin Yavuz, “Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Öğrencilerim adeta devleşerek Van’daki depremzede kardeşleri, arkadaşları için tek yürek oldu” dedi.

Editör: TE Bilişim