MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu ve Ahmetli ilçe birimlerinde görevli saha çalışanlarına olası iş kazalarıyla ilgili bilgilendirme yaparak, meslek hastalıklarından korunmak için alabilecekleri bireysel önlemler kapsamında eğitim verdi.

Çalışan sağlığı ve güvenliğinin üst düzeyde tutulması konusunda hassasiyet gösteren Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, bünyesinde organize ettiği eğitimleriyle personeli bilinçlendirmeye devam ediyor. Turgutlu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimle, Turgutlu ve Ahmetli personeli de meslek hastalıkları ve kaza riskleri hakkında bilgilendirildi. Destek Hizmetleri Dairesi ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlıklarınca düzenlenen ve Ruhan Bayraktar tarafından yapılan sunumla personele,yaşanmış iş kazalarından örnekler gösterilerek bunlardan kaçınmak için alınabilecek önlemler anlatıldı. Tehlike derecesine göre sınıflandırılan ve buna yönelik eğitim programı kapsamında eğitim semineri verilen çalışanlar ayrıca, meslek hastalıklarından da korunmak adına yapabilecekleri uygulamaları ve kişisel koruyucu donanımların etkili kullanımını öğrendi.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, “Personelimizin çalışma esnasında karşı karşıya kalabileceği risklerden korunması adına kişisel olarak alınabilecek önlemleri anlattığımız eğitimlerimiz kapsamında 15 ilçemizdeki personelimizin bilgilendirilmesini gerçekleştirdik. Şimdi aynı eğitim seminerimizi merkez çalışanlarımız için de yaparak mesleki risk eğitimlerimizi tamamlayacağız. Bu eğitimlerimizde personelimize sahada yaşanan iş kazalarından örnekler izleterek, benzer durumda ne yapmaları ya da neyi yapmamaları gerektiğinin altını çiziyoruz. Eğitimler sonunda kendileri de bu uygulamanın onlar adına faydalı olduğunu ve örnekleri göz önüne alarak daha dikkatli davrandıklarını ifade ediyorlar. Önleyici tüm tedbirlerin alınmasını kalıcı bir davranış biçimi haline getirerek, çalışma ortamındaki kaza risklerini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz” dedi.
Kaynak: iha