Törene MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı  Prof. Dr. İpek Akil, MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Şencan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, “Toplumda bazı giysilerin büyük saygınlığı vardır. Bunlardan biri de beyaz önlüktür. Bugün giymiş olduğunuz beyaz önlüğün kıymetini iyi bilerek ve ona leke düşürmeden hekimlik yapmanızı diliyorum.  Buradan almış olduğunuz eğitimle iyi hekimler olacağınıza ve ülkemize büyük hizmetlerde bulunacağınıza inanıyorum. Hepinizi tebrik ediyor, sizlerle birlikte olmanın gururunu ailelerinizle ve öğretim üyelerimizle beraber yaşıyorum” dedi.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker ise, “Sıradan öğrenci olmayın, derslere devam edin ve dersi not tutarak dinleyin. Kimlik ve kişilik anlamında yerli ve millî olduğunuz kadar, bilim anlamında evrensel ve donanımlı olmaya çalışın. Hekimlik bilgi, sevgi, ilgi ve fedakârlık üzerine kuruludur. Çünkü muhatabınız olan ‘insan’ yeryüzünün en değerli, en güzel varlığıdır. O bize hasta olarak gelecek ve hastalığına derman, şifa arayacaktır. Bu yüzden çok çalışmaya ve yorulmaya hazır olun. Hepinize bu güzel başlangıç gününde, beyaz önlük giyme gününde, başarılar ve iyi bir gelecek diliyorum” diye konuştu.
Ardından, Dönem I Koordinatörü Prof. Dr. Nuri Özkütük tarafından eğitim sistemi ve ders programı hakkında bilgi verildi.
Tören toplu fotoğraf çekimi ve yapılan ikramın ardından, öğrencilerin kendilerini tanıtmaları, öğretim üyeleri ile tanışmaları ve mesleğe ilk adımın işareti olan beyaz önlüklerini giymeleri ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim