Özel eğitim ve rehberlik hizmetleri alanındaki yenilikçi, özgün, yaratıcı ve işlevsel çalışmaların teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî ve özel kurumlarda görev yapan öğretmenler, yöneticiler ile Üniversitelerde görev yapan akademik personel katıldı.
ÖĞRETMENLERE MANSİYON ÖDÜLÜ
Bu yıl yarışmaya özel eğitim materyal kategorisinde 902, özel eğitim etkinlik kategorisinde 247, rehberlik etkinlik kategorisinde 267 olmak üzere toplamda 1416 başvuru yapıldı. Yarışma sonucunda Yunusemre Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni Sözer Vurgun ile Seda Keskin Vurgun, ekip olarak katıldıkları yarışmada Materyal alanında dereceye girerek mansiyon ödülünü kazandılar.

ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ KEZ FİNALE ÇIKTI
Sözer Vurgun'un özel eğitim alanında tasarladığı materyaller, Milli Eğitim Bakanlığınca yarışmada dereceye giren diğer Materyaller ile birlikte Ar-Ge çalışmaları ile geliştirilerek özel eğitim ve rehberlik alanına kazandırılacak. Ayrıca öğretmen Sözer Vurgun, bu yarışmada üst üste üçüncü kez finalist olarak önemli bir başarıya imza atarak geçtiğimiz yıl da yarışmada en iyi proje ödülünü almıştı.

“GENÇLERİN YAŞAMINA DOKUNAN PROJE”
Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ayşegül Çemek, “Öğretmenimizin bu başarısı okulumuz için çok önemlidir. Bizim okulumuzda ki öğrencilerimize en güzel örnek öğretmenleri olmaktadır. Okulumuzdaki gençlere yetenekleri ve hayalleri doğrultusunda yapabileceklerini gösterdiğimiz zaman gençlerin yenilikçi çalışmalar yürütmesi, projeler tasarlaması, kampanyalar planlanması, enerjilerini toplum yararına kullanılabilmesinin önünde hiçbir engel yoktur. Bence Sözer Vurgun'un çalışması bunun için güzel bir örnek oldu. Bu çalışmaların bütün Gençlerimizin hayatına dokunacağına inanıyorum. Bizler öğrencilerimizin düşünen, üreten, mucit olan, başımıza icat çıkaran, buluşlar yapabilen, okulumuzun laboratuvarlarında insanlığın gelişimine katkı sağlayacak gençler olması için çabalamaktayız. Bunun gerçekleşmesi yolunda çalışan tüm öğretmenlerimize ve bu başarıyı okulumuza getiren Coğrafya Öğretmenimiz Sözer Vurgun'a çok teşekkür ederim” dedi.

PROJELER ARALIK AYINDA FAALİYETE GEÇİRİLECEK
Müdür Yardımcısı Necmi Çinici ise “Okulumuzda projeler üreten öğretmen ve öğrencilerin olmasından çok mutluyuz. Ekim ayı içinde okulumuzda bir proje yarışması düzenledik ve tüm öğrencilerimiz bu yarışmaya katıldı. Bu yarışma sonunda seçilen projeler Tübitak araştırma projeleri yarışmasına girecek. Yine Okul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından Engelliler haftası ile Manisa'da ki çocuklarımız için çok özel projeler hazırlanmaktadır. Bu projeler Aralık ayı içinde biterek nasipse uygulamaya geçecektir. Bizler haftanın yedi günü mesai mefhumu bilmeden okulumuzun fiziki koşullarını iyileştirmekten ,öğrencilerimizin sosyal faaliyetlerine kadar düşünen planlayan bunun İçin çalışan eğitimcileriz amacımız her alanda okulumuzu marka okul yapmaktır. Bu kapsamda okulumuz adını öğretmenlerimize, okulumuzu güzel çalışmalarla duyurdukları için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim