KADEM Manisa İl Temsilcisi Uzm. Dr. Ümit Atman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın destekleriyle gerçekleştirilen “Okuma-Yazma Seferberliği” kapsamında KADEM olarak yer almaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.  Atman,  Türkiye’de 14 yaş üstü nüfus içinde okuma-yazma bilmeyenlerin oranının yüzde4 olması ve 2,5 milyona tekabül eden bu oranın sıfırlanması hedefiyle yola çıkıldığını söyledi. 
Atman,  “KADEM olarak bizler, kurulduğumuz günden bu yana kadın meseleleri ve sorunları üzerine kafa yoran, teorik ve pratik çalışmalar yapan bir derneğiz. Eğitimler, kongreler, seminerler, çalıştaylar düzenliyor; ihtiyacı olan kadınlarımıza hukuki danışmanlık hizmeti veriyor, kadın problemleriyle ilgili saha çalışmaları yapıyoruz. Bizim medeniyetimizde, inancımızda, kültürümüzde, kişiler cinsiyetleriyle değil, insan sıfatıyla muhatap alınır. Yaratılanların en şereflisi insandır. Dolayısıyla bizler meseleye yaklaşırken kadın veya erkek diye yaklaşmıyoruz. Bizler aileyi güçlük kılmak üzere çalışan bir sivil toplum örgütüyüz. Kadın güçlü, dayanıklı, vizyonu ve ufku geniş, ekonomiyi, siyaseti ve toplumsal hayatı iyi okuyabilen ve hatta günümüzde teknolojiyi iyi bilen bir kadın olursa onun yetiştireceği çocuklar da güçlü çocuklar oluyor. Bu çocuklar nesilleri, nesiller toplumları, toplumlar ekonomiyi ve siyaseti, devleti oluşturuyorlar.  Türkiye de okuma yazma bilmeyenlerin önemli bir bölümünü kadınların oluşturduğu gerçeğinden yola çıkarak; daha önceki süreçlerde yürütülen “Haydi Kızlar Okula”, “Ana-Kız Okuldayız” gibi kampanyaları desteklemiş ve bizzat görev almıştık. Bu çabalar neticesinde temel eğitimde kız öğrencilerin okullaşma oranının erkeklerle aynı oranı yakaladığını ve bu faaliyetlerin eğitim alanında önemli adımlar olduğunu biliyoruz” dedi. 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarıyla hazırlanan 8 haftalık sertifika programı kapsamında KADEM Manisa temsilcilik binasında bir sınıf açtıklarını ifade eden Atman, “8 haftanın sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimize sertifikalarını ve KADEM olarak hediyelerini takdim ediyoruz. Umudumuz; okuma-yazma bilmeyen sadece kimsenin kalmaması.  KADEM olarak bu alanda üstümüze düşen her görevi yapmaya hazırız.  Bundan böyle kadın ve aile adına, hedefe ulaşmak noktasında birlikte çaba göstereceğimiz KADEM Manisa temsilciliğimizin faaliyetlerin de sizleri de yanımızda görmek istediğimizi bir kez daha belirtiyorum” dedi. 
Yunusemre İlçe Müdürü Recep Şengül ise,  okuma yazma seferberliğine Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak destek vermekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, önümüzdeki günlerde yeni kursun açılacağını kaydetti.

Editör: TE Bilişim