HABER: DİYAR ASLAN
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yer alan Aşağı Çobanisa Mahallesi sakinleri, mahallerinde ve yakın mahallelerde lise olmamasından şikayetçi. Mahalle yakınlarında bulunan Yukarı Çobanisa, Karaoğlanlı, Hamzabeyli, Hacıhaliller mahalleriyle birlikte toplam nüfusları 7 bini aşmasına karşın yakın bölgede tek bir lise bulunmuyor.

LİSELER MAHALLEYE 20 KM UZAKTA

3 binden fazla nüfusu olan Aşağı Çobanisa Mahallesi’nde yalnızca birer ilkokul ve ortaokul bulunuyor. Öğrencilerin en yakın liseye gitmeleri için 20 kilometre yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Aşağı Çobanisa Mahallesinin Muhtarı Şevki Koç, “Bizim liseye kesinlikle ihtiyacımız var. Öğrencilerimiz genelde ortalama 20 kilometre öteye Manisa’ya gidip geliyorlar. İşin maddi tarafı var; yol parasıdır, yemek parasıdır” dedi.

MAHALLEDE ANAOKUL DA YOK

Geçtiğimiz yıl mahalleye anaokul yapılması için incelemeler yapıldığını dile getiren Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yakın mahallelerde Karaoğlanlı, Hacıhaliller, Hamzabeyli’de lise yapılması için uygun yer var mıdır bilmem. Zaten Hamzabeyli’de okul da yok şu anda. Taşımalı sistemle Hacıhalillere gidiyorlar. Oranın muhtarları bir çalışma yaptı mı bilmiyorum. Bizim mahallemizde de ilkokul ve ortaokul alanı da yeterli değil orada bir yenisi de olmaz. Hatta bir ara geçen sene anaokulu yapılması için okul bahçesinde Kaymakamlık inceleme yaptı ama yapılmadı. Yeni kaymakam beyle de henüz görüşme yapılmadı.”

MAHALLELİ LİSE İÇİN SPONSOR ARIYOR

Lise yapılması için sponsor ihtiyacı duyduklarının altını çizen Koç, “Liseye ihtiyacımız var. Keşke olsa ama sponsor lazım. Bunu Çobanisa’da mahalleli ile aramızda konuştuk. Kurumlara müraccatta bulunmadık. Lise olması için bize bir yer lazım. Burada araziler genelde sulak arazi, verimlidir. Lise için birkaç dönümlük arazi gereklidir. Onu bağışlayan olur mu? Şu an bağış yapacak birisi yok. Yani lise için bir sponsor arıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim