Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Afyonkarahisar’da düzenlenen Ulusal Robot Yarışması’nda KD Robotik adlı robot ile Türkiye birincisi olan Kudret Demir Ortaokulu Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü öğrencilerini ödüllendirdi.

Okul Müdürü İlker Atalay ve Türkiye birincisi olan öğrencilerin yer aldığı ziyarette Kudret Demir Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Robot ve Maker Öğretmeni Ertuğ Gözaydın, Başkan Kayda’ya hazırladıkları proje hakkında bilgi verirken, Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi Spor Salonunda Türkiye’nin birçok ilinden 43 okuldan 300’e yakın ortaokul öğrencisinin katıldığı turnuvada Salihli Kudret Demir Ortaokulu Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü olarak ilk kez katıldıkları bir yarışmada 1. olduklarını dile getirdi.

Türkiye Şampiyonu olan öğrencileri tek tek kutlayan Başkan Kayda, onlarla sohbet ederek başarı hikayelerini dinledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Kayda, Kudret Demir Ortaokulu Müdürü İlker Atalay ile Okul Müdür Yardımcısı ve Robotik Eğitmeni Ertuğ Gözaydın’a teşekkür ederek Türkiye birinciliğini kazanan öğrencileri başarılarından dolayı ödüllendirdi.
Kaynak: iha