Yunusemre Belediyesi’nin öğrencilere fen bilimlerini ve deney yapmayı sevdirmek amacıyla bu yıl 3.sünü düzenlediği Bilim Şenliği etkinliklerinde Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi öğrencilerle birlikte deney yaptı.

Yunusemre Belediyesi, bu yıl 3.sünü düzenlediği Bilim Şenliği kapsamında Halil Yurtseven İlkokulundaydı. Oldukça ilgi gören etkinliğe Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Çengel de katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen Başkan Çerçi; çocuklarla yakından ilgilenirken; onlarla birlikte deney yaptı. Bilimin eğlenceli yanlarının da gösterildiği etkinlikte çocuklar eğlenerek öğrendi.

Öğrencilerin bilim şenliğine gösterdikleri ilginin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, deney yaparak bilginin pekiştirilebileceğine dikkat çekti. Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Belediyelerin kuruluş felsefesinde yalnızca park, yol yapmak değil, gelecek nesillere bu ülkeye daha güçlü ortamı hazırlamak olduğunun bilincindeyiz. 2023 - 2071 gibi vizyonel hedeflerimizin gerçekleşmesinde geleceğin yetişkinleri olacak çocuklarımızın büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın temel bilimlere sahip çıkarak en küçük yaştan itibaren ilgilerini bilime yönlendirme amacıyla kuruluşumuz ile beraber başlattığımız Bilim Şenliği’nin bu yıl 3.sünü düzenliyoruz. Bu etkinliğimize katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Etkinlik sonunda Halil Yurtseven İlkokulu Müdürü Ayşen Oğuz ve Halil Yurtseven İlkokulu Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Ekibi tarafından Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye eğitime ve öğretime duyarlı ve destekleyici tutumundan dolayı “Okul Dostu Belgesi” takdim edildi.
Kaynak: iha