Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Çelik, eğitime yapılan her yatırımı önemsediklerini ifade ederek, Şehzadeler Belediyesinin bugüne kadar eğitimi her alanda desteklediğini söyledi. Belediye olarak 2 tane yeni okul yapılabilecek olan bütçeyi Şehzadeler’deki okulların fiziki şartlarının düzelmesi için harcadıklarını kaydeden Başkan Çelik, “Yeni eğitim-öğretim yılının tüm velilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz için güzel, hayırlı ve huzurlu bir şekilde geçmesini temenni ediyorum. Şehzadeler Belediyesi olarak kurulduğumuz günden beri, imkânlarımız sınırlı olmasına rağmen eğitim-öğretimin her zaman yanında olduk okullarımızın ihtiyaç ve taleplerini yasalar ve imkânlar çerçevesinde her zaman karşıladık. Bugüne kadar iki tane sıfırdan okul yapabilecek bir bütçeyi okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için harcadık. Geçtiğimiz yaz döneminde de okullarımızın yeni eğitim yılına hazır olması için arkadaşlarımız adeta seferber oldular. Bundan sonra da öğrencilerimizin, öğretmenlerimiz ve idarecilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü insana yapılan yatırımın en anlamlı ve en büyük yatırım olduğunun bilincindeyiz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, yarınlarımızdır. Onlar için ne yapsak azdır. Rabbim tüm öğrencilerimize zihin açıklığı versin. Onların üzerinde büyük emekleri olan öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Şehzadeler Belediyesinin yeni eğitim yılının sorunsuz başlamasında çok büyük bir rolünün olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, “Şehzadeler Belediye Başkanımız göreve geldiği günden bu yana asli görevlerinin arasında olmamasına rağmen, eğitimin altyapısı ve fiziki şartlarının düzelmesi için büyük çabalar sarf etmiştir. Bugüne kadar eğitim-öğretime vermiş olduğu büyük katkılar nedeni ile milli eğitim camiası adına değerli Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e çok teşekkür ediyorum. 18 Eylül tarihi itibarı ile 249 bin öğrenci ve 17 bin öğretmen ile 2017-2018 eğitim-öğretim yılına problemsiz bir şekilde başlamış olduk" diye konuştu.
Kaynak: iha