Ahmet ÜNSAL/Manisa
Manisa’nın Yuntdağı bölgesinin en uç noktasında yer alan ve şehir merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Pelitalan köyündeki öğrencilerin sürpriz ziyaretçileri Spil İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bayraktar, eşi Nuran Bayraktar, Şirketin Yönetim Kurul Başkan Yardımcısı oğlu Hasan Bayraktar , kızı Ezgi Bayraktar ve 80 yaşındaki annesi Meryem Bayraktar ile birlikte miniklerin ayaklarına botlarını giydirdi. Pelitalan köyü minik öğrencileri de kendi aralarından topladıkları harçlıklarıyla Hakkı ve Nuran Bayraktar adına TEMA'ya 3 adet fidan bağışında bulunarak jestte bulundular.
BAYRAKTAR, KÖYÜ BAŞTA OLMAK ÜZERE YAKIN KÖYLERDEKİ İŞSİZ GENÇLERİ KURDUĞU FABRİKALARINDA İSTİHDAM EDİYOR
22 Yıldır köyüne olan vefalı davranışı devam ettiren iş adamı Hakkı Bayraktar’ın kendi şirketlerini oluşturmasıyla birlikte Pelitalan köyü başta olmak üzere bölgedeki köylerde bulunan gençleri de fabrikasında iş başı yaptırdığı belirtildi.
Anlamlı etkinliğe Okul Müdürü Mülayim Akça, Mimarlar Odası Başkanı Yasemin Gümüş, eski okulun eski müdürü Şevki Öztürk katıldı.Kışlık botlarını 80 yaşındaki Meryem Bayraktar'ın elinden alan minik öğrenciler teşekkürlerini onun elini öperek ortaya koydular. 
“HEDEFLERİNİZE ULAŞTIĞINIZDA BENİM GİBİ KÖYÜNÜZÜ VE BURADAKİ KARDEŞLERİNİZİ UNUTMAYIN.”
 Etkinlikte konuşan hayırsever iş adamı Hakkı Bayraktar,
“Biz bu ayakkabı törenini sadece sizlere ayakkabı vermiş olmak için yapmıyoruz. Pelit alan İlköğretim okulundaki bütün arkadaşların  isterlerse her şeyi yapabileceklerini gösterip kanıtlamaya çalışıyoruz. 59 yıl önce Pelit alan İlköğretim Okulunda öğrenciydim. Köyün ilk üniversiteye giden öğrencisi benim ama bu ilklerden sonra hepiniz her şey olabilirsiniz. Köy ilkokulundan bir yerlere gelinemez fikrini hepimiz yıktık. Türkiye’nin  en güzel okullarında okuyan çocuklar kadar şansınız var. En iyi yerlere gelebilmeniz için hiçbir engeliniz yok. İyi yerlere gelebilmek için dürüst, çalışkan olmalıyız ve mutlak hedefleriniz olmalı. Hedeflerinize ulaştığınızda benim gibi köyünüzü ve buradaki kardeşlerinizi unutmayın.” şeklinde konuştu.
Pelitalan köyünde dünyaya gelen yıllar sonra kendi köyündeki ilkokulda müdürlük görevini üstlenen Okul Müdürü Mülayim Akça ise iş  adamı Bayraktar  ve ailesinin köyüne yönelik sürdürdüğü yardımseverliğinden dolayı kendisine şükran borçlu olduğunu dile getirdi.
Editör: TE Bilişim