AK Parti iktidarı döneminde Manisa’ya her geçen gün yeni yatırımlar kazandırılmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde 2019 yılına kadar Manisa’da 100’ü aşkın yatırımın açılışını gerçekleştirecekleri müjdesini veren AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, kazandırılan yatırımlardan biri olan Demirci Devlet Hastanesinin 75 yataklı yeni binasının iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirtti. Özdağ, “Demirci Devlet Hastanemiz hizmet vermeye başlamıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Dönemin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'na, Dönemin Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu'na, Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ'a teşekkür ederiz. Hastanemizin açılışı ekim ayı içerisinde Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın katılımı ile gerçekleşecektir.” dedi.
31 dönüm arsa üzerine 14 bin metrekare kapalı alana sahip olan Demirci’nin yeni Devlet Hastanesinde 75 tescilli hasta yatağı, 3 ameliyathane, 32 poliklinik, 9 yataklı diyaliz merkezi mevcut.
Yoğun bakımda 6 erişkin ve 2 yenidoğan yatağı olmak üzere donanımlı cihazlarla hizmet verileceğini belirten Özdağ, yeni hastanede poliklinik odalarının 27’den 32’ye, hasta odalarının 2’den 75’e, kapalı alanın 2 bin 900 metrekareden 14 bin metrekareye yükseltildiğini vurgulayarak, “Demirci ilçemize kazandırdığımız tam donanımlı yeni Devlet Hastanesinde Diyaliz merkezi, yoğun bakım ve ameliyathane gibi kritik birimler ise daha modern hale getirildi. Hedefimiz hasta memnuniyeti olduğu gibi aynı zamanda yoğun ve zorlu bir mesleği icra eden sağlık personellerinin ve hekimlerinin çalışırlarken aynı zamanda huzurlu ve mutlu bir şekilde çalışabilmeleri. Bu konuda her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de Hükümetimiz reform niteliğinde uygulamaları hayata kazandırdı” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim