15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Fettullahçı Terör Örgütüne yönelik ülke genelinde başlatılan operasyonlarda gözaltı sayısı hızla yükselirken Manisa’nın Demirci ilçesi Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yangın da gözaltına alınanlar arasında yer aldı. Gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Afyon Emniyet müdürlüğü Terörler Mücadele Şubesine götürülen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yangın'ın görevde bulunduğu sürede taşımalı eğitimde yaptığı yanlışlıklar ortaya çıktı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yangın, Ahatlar ve Demirciler mahallelerinde toplam 30 öğrenci Demirci merkezdeki okullarda eğitimlerini sürdürürken Kaymakam’a danışmadan hazırladığı yeni taşımalı eğitimi programa dahil ederek yeni eğitim öğretim süresince  Durhasan’daki okula gitmeleri kararını verdi.
 
ÖĞRENCİLER MANİSA VALİSİ GÜVENÇER’E SESLENDİ  
 
Ahlat ve Demirci mahallelerindeki 30 öğrenci Vali Mustafa Hakan Güvençer’e seslenerek;
  “Biz Durhasan’da okumak istemiyoruz. Bizim eğitim gördüğümüz 75. Yıl Eğitim Kurumlarındaki okulumuzda eğitim görmek istiyoruz. İlçe milli eğitim müdürünün yaptığı yanlışı ne olursunuz düzeltin. Bizim Durhasan’da okumamız ısrar edilirse okulu bırakacağız. Bizler başarılı öğrencileriz. Bu yıl bir çok arkadaşımız Fen lisesi ve daha büyük okulları kazandılar. Biz de onların izinden gitmek istiyoruz. Ne olursunuz sesimize kulak verin” dediler.
   
"GÖZALTINA ALINAN MÜDÜR ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM DÜNYASINI KARARTACAK KARARA İMZA ATTI"
 
Ahatlar ve Demirci mahallelerindeki veliler ise taşımalı eğitim programının değişikliğini Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında önce görevden alınan sonrasında gözaltına alınan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yangın’ın bu programı yaparken kaymakam Atilla Kantay’a danışmadan yaptığını iddia ederek;
   “Bu karar alınırken bize kimse sormadı, sorduk araştırdık bu karardan Kaymakam beyin bile haberi bizim sayemizde oldu. Bizim çocuklarımız okul kapatılınca 1-2-3-4 ve 5-6-7-8 ‘e gidenlerin hepsi Durhasan Mahallesindeki okula taşınacakmış, biz istemiyoruz. Çocuklarımız psikolojik olarak bu karardan etkilendiler, bu yıl TEOG sınavına girecek öğrencilerimiz var. Demirci 75.Yıl okulunda bizim çocuklarımızın notlarına bakılsın o okulda bizim çocuklarımız her yıl hep ilk beş başarılı öğrenciler arasına girmiştir. İdarecilerin görevi halkını memnun etmektir, bugüne kadar bizim çocuklarımız Demirci’de taşındıkları okulda aldıkları eğitimle başarılı oldular, mahallemizde Fen Lisesini kazananlar oldu, Durhasan Mahallesinin başarı durumu gözler önünde aynı düzeyde başarılı bir öğrenci göstersinler, çocuklarımız Durhasan’a gitmek istemiyor, Demirci ‘de okumak ve önemli liseleri kazanmak istiyorlar.Gözaltına alınan müdür çocuklarımızın eğitim dünyasını karartacak karara imza attı”
 
 
80 MİLYON TL HARCANARAK EĞİTİM VE ÖĞRETİME KAPATILAN AHATLAR OKULU İLE İGLİLİ İDDİALAR YENİLİR YUTULUR DEĞİL
 
Üç yıl önce meydana gelen yangın sonrasında Ahatlar okulunun okulun onarımı için devletin kasasından 80 milyon tl gibi büyük bir paranın çıkması ve ardından okulun eğitim öğretime kapatıldığını dile getiren veliler ise;
  “Bu okul için 80 milyon lira harcandı, kuvvetli bir deprem olması durumunda 3 yıllık bina yıkılır. Bu okulun inşaatı için 6 ton demir getirildi, 2 ton kullanıldı geri kalanı buradan sardılar götürdüler.
Okul küçük bir sarsıntıda yıkılacak, depreme dayanıklı değil, devletin parasına yazık değil mi, 3 yıl önce kapatılan okul niye kapatılıyor?  “ 
 
 KAYMAKAM KANTAY
 “İMZAMI GERİ ÇEKERİM” 
 
Bu durumu öğrenci servis şoförlerinden duyduklarını söyleyen mahalle sakinleri Demirci İlçe Kaymakamına müracaat ettiklerini söylüyorlar. Kaymakam Atilla Kantay ile görüşmeye giden bir öğrenci velisi yaşanan diyalogu şöyle anlattı “ Kaymakam beye bu durumu anlattık, bizim yanımızda İlçe Milli Eğitim Müdürüne telefon etti. Bu durumdan benim niye haberim yok, bu karar alınırken beni niye haberdar etmediniz, imzamı ben geri çekiyorum “ dediğini;
Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüştüklerini söyleyen veliler burada da kendilerine bu kararın çok önceden alındığını valilikten onaylandığını ve geri adam atılamayacağını söylediler diye kameralarımıza konuştular.
AK Parti İlçe Başkanı, Belediye Başkanı ve hatta Belediye Başkan Yardımcısı ile görüştüklerini söyleyen Ahatlar ve Demirciler Mahallesindeki öğrenci velileri şu ana kadar kendilerini ve çocuklarını mutlu edecek bir haber alamadıklarını söylüyorlar.
 
YATILI İLKÖĞRETİM BÖLGE OKULU KEŞKE KAPATILMAMIŞ OLSAYDI
 
Demirci ‘de yıllar önce (İMKB)  İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak çalışmasıyla öğrenci yurdu ve derslikleriyle birlikte yapılan okul önce Öğretmen Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni bir kararı ile de Anadolu lisesine dönüştürülmüştü. O dönem yapılan bir yanlış yüzünden köylerde ve kırsal mahallelerdeki öğrencileri bir çatıya toplaması düşünülen bu okul kapatıldığı için öğrenciler taşımalı eğitim kapsamında yer alıyor.
Editör: TE Bilişim