S.Ö., savcılıkta, çocuğu bodrum kata götürdüğünü kabul etmesine rağmen mahkeme, “Mağdurun soyut iddiaları dışında delil yok” diyerek, beraata karar verdi. Çocuğun avukatı, “Dört buçuk yaşındaki bir kızın telkinle ve öğretilerek bu şekilde beyanda bulunması, husumet nedeniyle bir babanın kızının cinsel tacize uğradığı şeklinde suç atması hayatın olağan akışına uygun değildir” dedi.

Manisa’nın Demirci ilçesinde, iddiaya göre, 66 yaşındaki S.Ö. adlı yaşlı adam, komşusunun kızı olan dört buçuk yaşındaki G.’ye geçen yıl haziranda istismarda bulundu. G.’nin “S. amca” diye tanıdığı S.Ö, “Sana yumurta pişireyim” diye çağırdığı çocuğu “Esma teyzenin fırını” diye bildiği bir bodrum katına götürdü. Burada çocuğun pantolonunu indirerek önden ve arkadan öptü. G., bu kişinin daha önce de kuzu ahırında kendisini aynı şekilde öptüğünü anlattı. Kızın babası R., de misafirliğe geldikleri birgün S.Ö’nün çocugu vücudunun birçok noktasını ısırarak öptüğünü belirtti. S.Ö. ise 27 Temmuz 2015’te savcılıkta alınan ifadesinde, komşusunun çamaşır makinesine bakmak için bodruma katına indiğini, yolda G. ile karşılaştığını belirterek, “Gel, seninle çamaşır makinelerine bakalım” dediğini anlattı.

Makinelere baktıkları sırada G.’nin “Eve gideceğim” dediğini savunan S.Ö., “Aç olup olmadığını sordum, açsa birşeyler yedirebileceğimi söyledim” dedi.S.Ö. cezaevine gönderildi ve hakkında “çocuğun cinsel istismarı ve hürriyetten yoksun bırakma” suçlarından Salihli Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılamanın üçüncü duruşmasının görüldüğü 24 Kasım 2015’te sanık tahliye edildi. S.Ö., Emniyet’teki “Sana yumurta pişireyim” sözünü savcılıkta, savcılıkta sarf ettiği “Çocuk benimle kata geldi” ifadesini mahkemede reddetti.

Alacak verecek meselesi nedeniyle kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. Ailenin avukatı ise “Dört buçuk yaşındaki bir kızın telkinle ve öğretilerek bu şekilde beyanda bulunması, husumet nedeniyle bir babanın kızının cinsel tacize uğradığı şeklinde suç atması hayatın olağan akışına uygun değildir” dedi. Dava, 24 Mart’ta bitti. Savcılık esas hakkındaki mütalaasında, “sanığın suçları işlediğine dair soyut mağdur iddialarını destekler mahiyette yeterli ve kesin delil bulunamadığı” için sanığın beraatini istedi. Mahkeme beraate karar verdi. S.Ö.’nın ailesi ise kararı temyiz etti.  

Kaynak: Hürriyet 
Editör: TE Bilişim