Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin Zafer Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen tesisin açılışında yaptığı konuşmada, “Büyükşehir olan illerde kaymakamlıkların kalkınma ajanslarına proje hazırlama imkanları kalmamıştır.”dedi.
Kaymakam Yalçın Sezgin, Demirci Kaymakamlığı’nın hazırladığı projelerden soğuk hava deposu projesinin kapanış töreninde ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Aktivite Merkezi'nin açılış konuşmasında yaptığı konuşmada, Demirci Kaymakamlığı’nın bugüne kadar ajanstan önemli proje destekleri aldığını ancak büyükşehir yasası ile birlikte yeni proje hazırlanma imkanı kalmadığını belirtti.
Kaymakam Sezgin, valilik ve kaymakamlıkların kalkınma ajanslarına yazdıkları projelerin eş finansman katkılarının İl Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'nden karşılandığını bu idarelerin varlığına son verilecek olması nedeniyle eş finansman imkanı da kalmadığını belirtti. Sezgin, “Bu konuda Büyükşehir olan illerde bulunan ilçeler açısından gerek kalkınma ajansları gerekse diğer fonlardan yararlanılması eş finansman katkısı için İçişleri Bakanlığımızın çözüm üreteceğini düşünüyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim