Törene Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı İhsan Temel, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İslam Köse, İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, Demirci Orman İşletme Müdürü Mustafa Ertem, çiftçiler vatandaşlar ve TKDK Koordinatörü Ahmet Işık katıldı.
Törende konuşan TKDK Manisa İl Koordinatörü Ahmet Işık, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna proje yapmış ve projeleri kurumumuzca onaylanmış 11 çiftçimizin ve bunlardan 8 kişinin onaylanmış traktör ve ekipmanlarının teslimi için bir araya geldik. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 2008 yılında 20 ilde, 2012 yılında 22 ilimizde bu kurulan illerden biride Şehzadeler şehrimiz Manisa. Manisa ve ilçelerinde ipard kapsamında bütün bu tedbirlerin tümü kullanılmaktadır. Bugün vermiş olduğumuz ekipmanların yüzde yetmiş beşi Avrupa Birliğinden gelmektedir. Kalan yüzde yirmi beşi de bizim hazine kaynaklarımız tarafından karşılanmaktadır. Bugün burada çiftçilerimizin tıbbi aromatik bitki sahasında proje yapan ve projeleri kurumumuzda incelenmiş, onaylanmış ve karşılıklı sözleşmeler imzalandıktan sonra da on bir tane proje onaylanıp sekiz tanesinin burada törenini yapıyoruz. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Demirci ilçesinde 8 çiftçiye traktörlerini teslim etmenin sevincini yaşadıklarını belirten Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin ise, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun anlamlı bir faaliyetine tanık oluyoruz. 2 yıl önce Manisa da güzel bir başlangıç yapılmıştı. İlçelerden de tek kaymakam olarak ben vardım ve o zaman müdürümüzle hem tanışıp hem de Demircimiz de kurumunuzla ilgili olarak her türlü faaliyeti vatandaşımıza ulaştırma bilgilendirme noktasında kaymakamlık olarak biz üstleneceğimi belirtmiştik. Bu vesileyle de zaman zaman bir araya geldik. İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde kurumun personeli ve vatandaşımızı bir araya getirdik. Her zaman vatandaşımıza şunu söyledik. İş kurmak isteyen iş yapmak isteyen, üretimde bende varım demek isteyen ve bu iradeyi ortaya koyan değerli vatandaşlarımıza üreticilerimize devletimizin birçok kurumlarımızın katkıda bulunduğunu ve hibe destekli projelerinden bahsettik. Bugünde hayırlı bir iş için bulunuyoruz. İnşallah çiftçimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. “dedi.
Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel’de projenin çiftçiler açısından anlamlı olduğunu vurgulayarak hayırlı olması temennisinde bulundu. Tören daha sonra çiftçilere traktörlerin teslimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim