Akademik çalışmaları, kitapları ve televizyon programlarıyla geniş bir izleyici kitlesinin ilgisini çeken Doğan Cüceloğlu, Basri Koçyiğit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde ailelere güncel hayatta karşılaştıkları meselelerin çözümüyle ilgili önemli ipuçları verdi. Cüceloğlu, keyifli sohbetiyle ilgi odağı olurken, programa Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin ve eşi Sıla Sezgin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Bayram Tahanoğlu, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel ve eşi Nefise Temel, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bakaç, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Taşlı, İlçe Emniyet Müdürü Rıza Akın, öğretim görevlileri Demircili vatandaşlar ve Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu öğrencileri izledi.
"ÇOCUĞUNUZU UTANDIRMAYIN"
Konferansta özellikle doğru çocuk yetiştirmenin önemine dikkat çeken Cüceloğlu, 'Çocuklar iliklerine kadar utandırılarak yetiştiriliyor' diyerek, anne babanın çocuğa karşı ilgili olması gerektiğinin altını çizdi.
İletişim uzmanı, çocukların ait olmak ve birey olmak arasındaki dengenin kurularak yetiştirilmesine vurgu yaparak, konuyla ilgili şunları söyledi:
"Çocuklar aile içerisinde önemsenmek, güvenilir olmak ister. Ufak yaşlarda çocuğunuzu önemsediğinizi belirtmezseniz üniversite çağına geldiğinde, kendisine değer veren herhangi bir ideolojik akıma saplanır ve onu kaybedebilirsiniz. Aynı şekilde özgüven de bir insan için çok önemlidir. Ona sorumluluklar verin, başarısız olursa azarlamayın. Niçin başarısız olduğunu görmesine yardımcı olun ve başarıya giden yolda başarısızlıkların olduğunu öğretin. Ona sevilmeye değer olduğu göstermeniz de zaman ve emekle anlaşılır, unutmayın."
"ÖNCE KARAKTER VE VİCDAN"
Türk toplumunda 'Elalem ne der?' mantığıyla çocuk yetiştirildiğini ve bunun yanlış olduğunu da ifade eden Cüceloğlu, ailelerin saygı- sevgi kültürü içinde bireyler yetiştirmesi gerektiğini belirterek, ebeveynlere tavsiyelerde bulundu. İletişim Uzmanı Cüceloğlu, "Çocuklara mevki makamdan önce karakterlerinin, elalemden önce ise kendi vicdanlarının önemli olduğunun bilincini aşılayın" dedi.
Program sonunda Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, günün anısına Cüceloğlu'na çiçek vererek, teşekkür etti. Doğan Cüceloğlu da Kaymakam Sezgin’e kültür ve sanata verdiği önemden dolayı teşekkür etti. İletişim uzmanı, seminer sonunda okurları için kitaplarını da imzaladı.

Editör: TE Bilişim