Endüstri Meslek Lisesi’nin yanı başında bulunan ve uzun yıllardır atıl vaziyette bulunan taş binaların kaldırılmasıyla ortaya çıkan alanda yapımına başlanılan Hükümet Konağı çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Yalçın Sezgin, sahada çalışan yetkililere uyarılarda bulundu.
KAYMAKAM SEZGİN, “KENDİ BAŞINIZA İŞ YAPMAYIN”
Kaymakam Sezgin, arsa üzerinde bulunan yeşil alanın korunmasını ve çalışmaların bu konuda titizlikle yapılmasını kaydederek, arsa üzerinde bulunan çam ağaçlarının kaldırılması gerektiğinde bu ağaçlar için müracaat yapılarak sökülüp başka alanlara dikilebileceğini ve bu konuda kesinlikle kendinin taviz vermeyeceğini belirterek sahada çalışan görevlilere kendi başlarına iş yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Mevsim itibariyle çalışmaların da hızlandırılmasını belirten Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, “Şuan havaların iyi olduğu bir dönem, önümüzdeki aylardan itibaren kar yağışı yaşanabilir. Onun için bu günlerde çalışmalara biraz daha hız verelim.” dedi. Temel atma töreninin Aralık ayı içerisinde yapılacakmış gibi çalışmaların sürdürülmesini de sözlerine ekleyen Kaymakam Yalçın Sezgin, “Arsa tesliminde gerekli müteahhide belirttiğim gibi Aralık ayında temel atılacakmış gibi çalışmaları hızlandıralım. Bu konuya karşı ilgili olalım.” diye konuştu.
BAKANLIK UYGUN GÖRÜRSE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BAŞKA ALANDA YENİDEN YAPILACAK!
Kaymakam Sezgin, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Üzerinde durduğumuz Kaymakamlığımızın bir projesi olan Endüstri Meslek Lisesini ilçemizin Simav yolu üzerinde Anadolu Öğretmen Lisesi’nin yakınında bulunan kamu arsasına taşıyalım istiyoruz. Buna ilişkin uzun zamandır çalışmalarımız var ve nihayet bizim projemiz bakanlıkta da iyi bir proje olduğu görüşü hakim oldu. Şuan da Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılar yazıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli uygun görüşte gelirse burada ki arsayı yeşil alan yapılması için Demirci Belediyesi’ne devredeceğiz. Yukarıda yeni bir Endüstri Meslek Lisesi ve atölyelerini de hayata geçireceğiz. Bu sayede ilçemizin prestij merkezi olan büyük bir Hükümet Konağı olacak. Çevresi yeşil alan olacak ve Endüstri Meslek Lisemiz'de daha modern daha büyük bir şekilde atölyeleriyle birlikte bir eğitim kampusu olarak ta yukarıya taşınmış olacak.
KAYMAKAMLIĞIMIZIN PROJESİYLE BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURULMUŞ OLACAK
Gerek eğitim öğretim ortamı gerek şehircilik ilkelerine uyması itibariyle güzel bir proje ortaya çıkacak. Bizim amacımız Demirci’de bu eserleri yerli yerinde oturtmaktı gayemizde buydu. Bu konuda kamuoyunda değişik yorumlar yapıldı bu hiç önemli değil önemli olan tartışmalarda doğru sonuca ulaşmaktır. Biz işin başından beri doğru sonucu hedefleyerek yola çıktık. Demirci’nin geleceğine böyle eserler kazandırmak için yola çıktık. Dolayısıyla bu eser buradaki okulların yukarıya yapılmasıyla birlikte bir taşla iki kuş vurulmuş olacak."

Editör: TE Bilişim