Demirci Milli eğitim Müdürlüğü ve Demirci kaymakamlığı Demirci Halıkent Anadolu Lisesini "Üniversitelere girme oranı düşük" gerekçesi kapatma kararı almıştı.

Fakat Demirci halkı ve STK'lar eğitim alanında kendilerine vaat edilen yatırımları beklemekte ve eğitimin sorunlarına çözüm istemekteydi.  Sorunların çözülmesi yönünde değil de okulun kapatılması yönünde çıkan karar herkesi şoka uğratmıştı. Hazırlanan raporda okulun başarısının düşük olduğu yer almış ve Demirci'nin en köklü okulunun kapatılma kararı alınmıştı.
Demirci halkı ve STK'lar bu konuya  tepki göstermiş ve konuyu CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'e iletmişti.
Biçer de  bu talebi önce Meclis'te yaptığı bir konuşma ile dile getirmiş dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesiyle bir kez daha gündemde tutmuştu.
Ardından da Demirci'ye gidip Demirci halkı ile bir basın açıklaması yaptıktan sonra durumu bu kez il milli eğitim müdürlüğü ve valiliğe taşımıştı. Öte yandan konuyla yakından ilgilenen STK'lar ile bir imza kampanyası başlatmıştı. 
Biçer'in birçok kanaldan oluşturduğu kamuoyu baskısı sonuç verdi ve Demirci Halıkent Anadolu Lisesi'nin kapatılma kararı geri çekilerek 2016-2017 eğitim öğretim yılı için kontenjan açılarak öğrenci kaydı oluşturulacağı milli eğitim müdürlüğü sitesinde gösterildi.

Biçer konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:
 "Emrullah Efendi'nin “Şu mektepler olmasaydı maarifi ne güzel idare ederdim” sözü Demirci'de gerçek oluyordu.
Demirci kaymakamlığı tarafından bana ulaştırılan raporda Demirci Halıkent Anadolu Lisesinin kapatılma koşulları kanaatimce oluşmamıştı,Demirci Halıkent Anadolu Lisesinin şu an 289 öğrencisi vardı;kapatılma kararı alınmış ama sonrası planlanmamış,sebebin de içeriği doldurulamamış olarak gördüm.
Verilen sayısal veriler gerekçeyi oluşturamaz nitelikteydi. Gerekçesi oluşmamış bir şekilde bir liseyi kapatmak son yıllarda eğitim alanında izlenen politikalara ve okulların dönüştürülmesine şu an ihtiyaç karşılamakta olan bir okulu kurban vermek anlamına gelmekteydi.
Buna duyarsız kalamazdım ve Demirci halkıyla el ele vererek bir süreç başlattık.
Eğitim kenti, olarak değerlendirilen Demirci ,civar ilçelere öğrenci göndermeyi değil ilçe dışındaki öğrencilerin tercih edebileceği cazip eğitim kurumları oluşturma talebinden vazgeçmedi ve demokratik yollardan oluşturulan kamuoyu baskısı ile sonuç aldı.
Buna vesile olmaktan mutluluk duyuyorum ve bu kararın alınmasına katkı sunan herkese de teşekkür ediyorum"
Editör: TE Bilişim