Demirci Belediyesi tarafından kurulacak olan Tarihi Kent Müzesi için ilçe sakinleri, evlerindeki ve iş yerlerindeki tarihi eşyaları belediyeye bağışlıyor.

İlçe sakinlerinden Kerim Siper de belediyenin Kent Müzesi kuracağını öğrenince, evdeki sandıkta sakladığı ve yaklaşık 130 yıllık olduğu belirtilen gümüş işlemeli gelinliği, müzede sergilenmesi için Demirci Belediyesi'ne teslim etti.


Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'a gelinliği teslim eden Siper, gelinliği karısına, kayınvalidesinin verdiğini, ona da annesinden kaldığını belirterek, müzede sergilenmesinin iyi olacağını düşündüğünü kaydetti.

"GELİNLİĞİN HER PARÇASI GAZETEYE SARILARAK SAKLANDI"

Siper, "Gümüş gelinlik yaklaşık 130 yıl önce kayınvalidemin annesi Ayşe Ersönmez tarafından elle dikilerek hazırlanmış. Demirci'de eski yıllarda gelinlikler hep bu şekilde yapılırmış, 1970'den sonra bu alışkanlık değişmiş. Kayınvalidem Münise Ersönmez'in annesi Ayşe Ersönmez tarafından bizlere yadigar olarak kalan gelinliği yıllardır saklıyordum. Rahmetli eşim Münevver Siper bu gelinliği giyerek gelin olmuştu. O gelin olduktan sonra bu gümüş gelinliği her bir parçasını gazete ile sararak sandığa kaldırmıştık. Belediye'nin tarihi bir kent müzesi kuracağını öğrendim. Yıllardır sandıkta duran gelinliği kent müzesinde sergilenmek üzere teslim ettim" dedi.

"İLGİ YOĞUN"
Gelinliği teslim alan Belediye Başkanı Selami Selçuk ise ilçenin tarihi ve kültürünü yaşatmak adına Kent Müzesi kuracaklarını, vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiğini anlattı.
Belediye'ye vatandaşlardan bir çok tarihi eşya ulaştırıldığına dikkati çeken Selçuk, "Kerim Siper'de bu nokta da örnek bir davranış sergiledi. Yaklaşık 130 yıllık olduğu belirtilen gümüş işlemeli bir gelinlik kent müzesine konulmak üzere bağışlandı. Siper'in bu eşyasını üzerine ismini yazarak müzemize koyacağız" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim