Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci’de ‘Hünnap Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında hünnap üreticilerine 6 bin 500 fidan dağıttı.


Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanda hayata geçirdiği hizmetler sayesinde üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu kapsamda çalışmalarını yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliğiyle Demirci ilçesi Söğütcük Mahallesi’nde hünnap yetiştiriciliğini geliştirme projesi için fidan dağıttı. Söğütcük mahallesi meydanında gerçekleştirilen törenle 6 bin 500 hünnap fidanı dağıtıldı. İlk etapta dağıtılan 500 hünnap fidanın ardından toplam da 7 bin fidan Demircili çiftçiye verildi. Törene, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Demirci Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörü Kazım Aysan ve Söğütcük Mahallesi sakinleri katıldı.

‘KÖYLER KALKINMAYA DEVAM EDECEK’

Kırsal kalkınma için projelerin devam edeceğini vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, “Söğütcük ilçesinde toplamda 7 bin fidan dağıtmış olduk. Bu projemizi diğer köylerde de sürdüreceğiz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün desteğiyle köylerimiz kalkınmaya devam edecektir” diye konuştu.


Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörü Kazım Aysan, “Proje ile Demirci ilçemizdeki üreticilere çok büyük fayda sağlanacaktır ve hünnap üretiminde sürekli ilerleme kaydedeceğiz. İnşallah projelerin devamı gelecektir. Sayın Başkanımız Cengiz Ergün’e Demirci adına teşekkür ederim” dedi.


Hünnap fidanı dağıtım töreninde konuşma gerçekleştiren Söğütcük Mahalle Muhtarı Hüseyin Karaca da, “Hiç tereddüt etmeden, bizlere destek olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederiz. Köylülerimizden tek isteğimiz kar yağmadan bir an önce fidanları toprakla buluşturmalarıdır. Böylelikle yapılan proje başarıya ulaşmış olacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim