“Türkiye’nin en büyük 3 toplu konut projesinden biri.”
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Akgedik mahallesine kurulan YUNUSKENT için böyle demişti.
Bin 101 konutluk ilk etap için kura çekim günü gelip çatınca projeye olan inancımız da netleşti. Aylardır ev hayali kuran binlerce kişi kurayla evine kavuşacak. Kurada çıkmayanlar ise ikinci etabı bekleyecek. 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nin bin 101 konutluk ilk etabının son hali ise görenleri şaşırtıyor.
‘Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur’ derler ya. Aynen öyle bir örnek bu… Daha bir kaç ay önce burası otluk, taşlık bir alandı. Şimdi ise Türkiye’nin en büyük 3 toplu konut projesinden biri yükseliyor burada. Ve inşaat şaşırtan bir hızla ilerliyor.
Malum Manisa’da konut sıkıntısı devam ediyor. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın verdiği bilgiler aslında Manisa’daki konut açığının TOKİ tarafından büyük ölçüde kapatıldığını da gösteriyor. TOKİ’nin 12 yılda Manisa’ya yaptığı yatırım toplamı 750 milyon TL’yi aşmış durumda.
TOKİ, Yunuskent’i Türkiye’ye örnek gösteriyor. 3-4 yıl içerisinde burada 20-25 bin insan yaşayacak. Bin 101 konutluk ilk etap 50 bloktan oluşuyor. Her blok 4-5 katlı planlandı. Konutların yanı sıra 39 işyeri ve bir de cami yapımı olacak.
Eylül 2017’de bitirilecek olan ilk etabın bedeli yaklaşık 140 milyon TL. TOKİ’nin Akgedik mahallesine yapacağı yatırımın toplam bedeli yaklaşık ise tam 800 milyon TL. Yani 12 yılda yapılandan daha fazla…
ALTI YENİ MAHALLE
Projenin en can alıcı noktalarından biri de artacak olan mahalle sayısıyla ilgili. Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte Yunusemre ilçesi 6 yeni mahalleye kavuşacak. Her mahallede cami, ticaret merkezi, okul, sosyal ve kültürel alanlar, meydanlar, spor merkezler ve yeşil
alanlar yer alacak. Bu da şu demek; Bölgede yeni bir çarşı oluşacak. Ticaret, nüfus çok hareketli olacak. Akgedik yeni bir Güzelyurt, yeni bir Uncubozköy olacak belki de…
Manisa’nın ufkunu değiştiren bu hamlenin sadece konut açığına değil şehrin sosyo ekonomik yapısına da ciddi katkı sağlayacağı aşikar.
TOKİ kura çekim töreni Manisa için tarihi bir törendir. Manisa, Yunusemre Belediyesi’nin girişimleriyle Akgedik’e doğru yeni bir ufuk açtı. Bundan karlı çıkan vatandaş oldu.
Hayırlı olsun…