Öncelikle; Benim bu iki haftalık Rumeli Gezime Maddi ve Manevi her türlü desteklerini esirgemeyen Gezimin Ulaşım ve Konaklama Sponsorları olan Turizmci Dostlarım Ahmet KIRAN ve Naci BUTEL Beyefendilere kalbi hislerimle Şükranlarımı sunuyorum . 
Bu iki güzel insan, benim yaptığım Resmi temaslarıma ve yeni yazacağım kitabımın bilgilerinin toplanmasına kısacası Tarihin yazılışına tanıklık ettiler. 
İlk olarak Yunanistan'ın Gümülcine Kentinde yaşayan Türk Kardeşlerimizle 'Gümülcine Türk Gençler Birliği'nde bir araya gelerek Başkan Koray HASAN ve Dernek üyeleri ile Türk Azınlığın sorunları, Tarih ve Kültür üzerine sohbet ettim. Buradan ayrılarak Selanik üzerinden Makedonya'nın Başşehri Üsküp'e geldim. 
31 Mart günü T.C. Üsküp Büyükelçimizi ziyaret ettim.
Büyükelçimiz Sayın Tülin Erkal KARA'ya Manisa Halkının ve Manisa B.Ş.B. Başkanımız Sayın Cengiz ERGÜN'ün Selamlarını ve Hediyelerini takdim ettim.
Ayrıca ''Rumeli Dedikleri'' isimli kitabımı imzaladım.
Büyükelçimize yaptığım ziyarette benimle birlikte Turizmci Dostlarım Ahmet KIRAN ve Naci BUTEL ile Manisa Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay GÜL ile İşadamı Yalçın ÇALIŞKAN Beyler de katıldılar .
Akhisar Bal-Göç Derneğinin 29 Haziran günü Makedonya'da Radoviş Kasabasının Alikoç Köyünde yapmak istedikleri Toplu Sünnet Düğünü hakkında bilgiler paylaşıldı ve Büyükelçimiz Sünnet Düğününe davet edildi.
Büyükelçimiz benden 30 Haziran günü Üsküp'te 
''Rumeli'de Türkler ve Torbeşler'' Konulu bir Konferans vermemi istedi.
Ben bu davetten onur duyduğumu ve memnuniyetle Üsküp'e geleceğimi söyledim.
Ayrıca; Bana ve Dostlarıma göstermiş olduğu yakın ilgi ve konukseverliklerinden dolayı başta Sayın Büyükelçimize, Asistanları Sayın Tülay İBRAHİM'e ve tüm Büyükelçilik çalışanlarına Şükranlarımı sunmak istiyorum.
Daha sonra Dostlarla birlikte Makedonya Türklerinin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan ''MATÜSİTEB''i ve Başkanı Hüsrev EMİN Beyi makamında ziyaret ettim.
Gün içinde Türkiye'den gelen Dostlarım ile birlikte Makedonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığında Bakan Yardımcısı Trajche RUSHEV ile bir araya gelerek iki ülke arasında var olan Çifte Vatandaşlık ve THY İzmir - Üsküp arası Direkt seferler konusunu görüştük. 
Üsküp'te Köprü Derneğini ziyaret ederek Köprü Dergisi Gen. Yay. Yönetmeni Yazar -Şair Leyla Şerif EMİN ile görüştüm.
Makedonya Kültür Bakanlığı beni Bakanlığa davet ederek benden, ''Rumeli Dedikleri'' isimli kitabımı Makedoncaya çevirip Makedonya'da basımı ve dağıtımının yapılması için izin istediler. Onur duydum. Kitabımı Bakanlık yetkililerine teslim ettim. Umarım yakın bir gelecekte okurlarım ile buluşacaktır. Kosova'ya yapmış oluğum gezide ise; Ferizaj , Priştine ve Prizren Kentlerini dolaştım. Prizren'de Zübeyde Hanım Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sayın Vildan Gündoğdu CİBO Hanım ile görüştüm. Rumeli Diyarını gelip görmeniz lazım. Buralarda yaşayan kardeşlerimizin, Türkiye'ye olan sevgi ve hasretlerini görmeniz gerekir. Dostlar; Bütün bu anlattıklarım temaslarımın bir bölümü. Haftaya diğer anılarımı yazmaya devam edeceğim. Selam ve Dua ile Allah'a emanet olunuz.