Manisa'da, Gediz Nehri'nin Turgutlu bölümünde görülen toplu balık ölümleri ilk tespitlere göre oksijen eksikliğinden dolayı gerçekleşirken, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri iş geçtikten sonra bölgede çalışma başlattı. Gediz Nehri kıyısında araştırma yapan ekipler, bazı bölgelerden numuneler alıp sudaki pH değerlerini ölçtü. Nehir suyundan alınan numuneler, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne götürüldü.
Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin konuyla ilgili yaptığı açıklamada: "Dünden beri devam eden bir olay. Bununla ilgili Turgutlu Kaymakamlığı’nın, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün ve bizim bir çalışmamız oldu. Arkadaşlarımız dün komple arazideydiler. Yaptığımız çalışmaya göre öyle afaki bir durum yok. Birkaç tane balık ölümüne denk gelinmiş. Bununda bizim yaptığımız incelemede herhangi bir tesisten akıntı olduğuyla ilgili tespit yapamadık. Ama Gıda Tarım şöyle bir açıklama yapmış. Söz konusu su girişinin azalmasından dolayı su içindeki oksijenin azalmasından dolayı kaynaklı bu tür ölümler olabilir konusunda bir tespit yapmış. Aynı zamanda su ürünleri mühendisliklerini göndererek bir daha detaylı bir inceleme yapacaklarını söylediler. Ama arkadaşlarımızın yapmış olduğu tespitlerde 1-2 tane denk gelinmiş. Öyle toplu ölüm gibi 100, 200 gibi toplu balık ölümü yok" dedi.
Tanıklar ise olay günü binlerce balığın öldüğünü ve yakalanan balıkların Turgutlu'da çarşıda sokak aralarında vatandaşlara satıldığını söyledi.
Kaynak: Turgutlu Yankı

Editör: TE Bilişim