Manisa Spil Dağı Milli Parkı, burada günü birlik vakit geçiren vatandaşların bıraktığı çöpler nedeniyle her geçen gün kötüleşen bir görüntü sergiliyor. Spil Dağının başta kirletilmemesine dikkat çekmek isteyen Manisa Valiliği ve Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü başlattıkları kampanyayla bir çok kamu kurumu ve sivil toplum örgütünün de katılımıyla Spil Dağı'nda temizlik yaptı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer ile Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk'ün de katılımıyla sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve Manisa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerlerden oluşan yaklaşık 800 kişilik gönüllü Spil Dağı'nda vatandaşların bıraktığı çöpleri temizledi.
Manisa İmam Hatip Kız Lisesi öğrencilerinden Irmak Kulay, gördükleri manzaranın çok kötü olduğunu belirterek, "Bence çok kirliydi. Çevre çok batık. Çevreyi doğayı temiz tutmaları gerekiyor" derken, öğrencilerden İrem Sönmez ise "Sonuçta herkes bu çevrede yaşıyor ve kirletilmemesi gerekiyor" dedi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de çevre temizliğinin kirletmemeyle başlanması gerektiğine vurgu yaparak, "Aslında bu iş öncelikle kirletmemekten geçiyor. Ama maalesef elde olmayan sebepler ve uzun kullanım sonrasında bu tür kirlenmeler meydana geldiğinde de eğer bir kampanya gerekecekse bu kampanyayı benim tercihim Manisa'daki sivil toplum kuruluşlarımızın öncülüğünde yapmaktır ama Türkiye'de pek çok hususta devlet ilk adımı atıyor. Biz bugün bu öncülüğü yaptık. Belki en fazla bir kez daha devlet marifetiyle ilgili kamu kurumlarının organizasyonuyla başlarız. Ama bu Türkiye gerçekliği maalesef. Yeni karşılaştığımız, şok edici bir durum değil. Fakat asla bize yakışmıyor. Ben meslek hayatımın başından beri Türkiye'de karşılaştığımız pek çok olumsuzluğa yorum getirebiliyorum. Sonuçta da kendimize uygun bir takım mazeretler kabul edebilirim. Ama bu çevreye karşı duyarsızlık ve çevre kirliliği konusunda doğrusunu isterseniz bir mazeret geliştiremedim. Bu işin bir mazereti yok. Anlaşılabilirliği yok. Keşke bugün biz bir piknik organizasyonu yapsaydık. Bir spor organizasyonu yapsaydık. Bizzat kendi insanlarımızın bıraktıkları bu çöpleri toplamak gibi bir kampanyaya artık 2017 yılında Türkiye'nin hiç ihtiyacı olmasaydı. Manisalıların içinde olan sahiplenme duygusunu, çevre duyarlılığını harekete geçirebilmek için böyle bir kampanyayı başlatmayı uygun gördüm" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim