Şehzadeler Belediyesi, geçtiğimiz aylarda alınan meclis kararı ile Şehzadeler ilçesine yeni bağlanan Kale Mahallesinde ova yollarında düzenleme çalışması başlattı.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından Yunusemre İlçesine bağlanan ancak konum itibarı ile arazilerinin büyük çoğunluğunun Şehzadeler ilçesi sınırları içerisinde kalan Kale Mahallesi, geçtiğimiz aylarda belediye meclisinde yapılan oylamanın ardından Şehzadeler ilçesine bağlanması ile birlikte mahallede Şehzadeler Belediyesi tarafından hizmetler verilmeye başlandı. İlk olarak temizlik hizmetlerinin başladığı Kale Mahallesinde yapılan planlama ile birlikte Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince ova yolu düzenleme çalışması başlatıldı.

Yeni yapılan düzenleme ile Şehzadeler ilçesindeki mahalle sayısının 65’ten 67’ ye çıktığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak tüm mahallelerimizde hizmetlerimizi tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bilindiği gibi 2014 yerel seçimlerinin ardından Şehzadeler ilçemizde ki mahalle sayısı köyler ve beldelerinde mahalleye dönüşmesi ile birlikte 65 olmuştu. Ancak idari olarak Yunusemre ilçesi sınırlarında olan Gökbel ve Kale mahallelerinin arazilerinin büyük çoğunluğunun ilçemiz sınırlarında kalması nedeni ile orada ki bölge halkının da Şehzadeler ilçesine bağlanmak noktasında talepleri vardı. Şehzadeler Belediyesi olarak vatandaşımızın bu talebini yerine getirmek için hızlı bir çalışma başlatarak resmi prosedürleri tamamladık. Konuyu meclis gündemimizde görüşerek olumlu karar aldık. Şuan İçişleri Bakanlığında sadece onay bekleyen kararımız ile ilgili prosedür olarak tüm çalışmaların tamamlandığı bu iki mahallemizi ilçe sınırlarımıza dâhil ederek, hızlı bir şekilde belediyemizin hizmetlerini mahallelerimiz ile buluşturduk. Bununla birlikte ilçemizde ki mahalle sayımız 64’ ten 67’ ye çıkmış oldu. İlk olarak geçtiğimiz ay içerisinde temizlik hizmetlerini vermeye başladığımız Mahallelerimizden Kale Mahallemiz de de hızlı bir çalışma ile ova yolu düzenleme çalışması başlattık. Kurulduğumuz günden bu güne kadar yaklaşık 3 bin kilometre yapmış olduğumuz ova yolu ağımıza Kale Mahallemizi de dahil etmiş olduk. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, Kale Mahallesinde malzemeli ve malzemesiz ova yolu bakım çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyorlar. Aynı şekilde Gökbel Mahallemizde de bu çalışmalarımız tüm mahallelerimiz de olduğu devam edecek” dedi.
Kaynak: iha